Distribuitorii de gaze naturale nu mai pot refuza cererile de racordare la rețea ale consumatorilor

de | 24.02.2022 11:48 | Actualitate, Politica si Administratie

Operatorii de distribuţie a gazelor naturale nu mai pot refuza solicitările de racordare la reţea ale consumatorilor, potrivit unui regulament aprobat de Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Citește și: Mașină făcută praf la Stâlpeni, azi-noapte. Un tânăr a ajuns la spital

Astfel, distribuitorul este obligat să asigure, în limita planurilor anuale de investiţii şi în condiţii de eficienţă economică, finanţarea şi realizarea lucrărilor de extindere a sistemului de transport sau de distribuţie în vederea racordării tuturor solicitanţilor aflaţi în perimetrul concesionat. În cazul clienţilor finali casnici, contravaloarea lucrărilor necesare realizării racordării la sistemul de distribuţie a gazelor naturale se suportă integral de către operatorul sistemului de distribuţie a gazelor naturale, până la limita valorii medii a unui racord, stabilită pe baza unei metodologii aprobate de ANRE.

Citește și: Primăria recrutează recenzori în municipiul Pitești

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.