Web Analytics

Discuții în Consiliul Local despre procesul cu Lea: „Poate să dureze 10 ani”

de | 31.10.2019 23:49 | Actualitate, Politica si Administratie

    Noi amănunte în cazul procesului care se judecă de câțiva ani și are următorul termen pe 14 noiembrie, la Tribunalul București.
După procesul pierdut cu firma Orentex, Primăria Pitești trece printr-o altă situație care ar putea avea urmări grave. Așa cum Jurnalul de Argeș a scris în trecut, firma Lea Internațional Impex, cea care trebuia să facă o groapă ecologică la începutul anilor 2000, contestă rezilierea contractului de ani buni și cere primăriei despăgubiri de circa 810 miliarde lei vechi.
Contractul a fost reziliat de primărie după ce firma a invocat că terenul pus la dispoziție pentru groapa de gunoi era traversat de o conductă, lucru ce ar fi împiedicat realizarea proiectului propus. (Mai multe detalii despre acest subiect găsiți aici.)
    Joi, 31 octombrie, în cadrul ședinței de consiliu local, primarul Cornel Ionică a precizat că „În acest moment, situația noastră este total nefavorabilă prin parcursul tuturor etapelor instanțelor de judecată și s-ar putea să fim puși într-o situație cum rar i se poate întâmpla unei administrații din cauza unor posibile prejudicii acceptate de către instanță în favoarea investitorului Lea Internațional. Ne apropiem de niște sume astronomice. Am făcut tot ce s-a putut. Nu vreau să comentez instanța, dar este de neînțeles cum o firmă de apartament (s-a constatat ca au sediul în garaj), cu 2-3 salariați, a putut să parcurgă un asemenea proces”.
Viceprimarul Apostoliceanu a făcut comentarii cu privire la durata procesului:
„Noi am avut o discuție cu cei de la biroul Juridic. Ne-au spus că procesul este de abia la fond, că poate să dureze 10 ani. Procesul acesta poate să dureze mult, nu e așa de grav în perioada imediat următoare. Sunt șanse 50-50  să pierdem sau să câștigăm”.
Tot în cadrul ședinței, Narcis Sofianu, consilier liberal a spus: „Această societate, Lea, o societate nici de apartament, de garaj, care nu are contracte în derulare și mă mir cum și-au permis în fața unei instanțe să susțină profit pierdut. Ei nu au activitate în domeniu. Au un singur contract, mare și tare, cel în care au invocat că există o conductă dezafectată și de atunci ne tot hărțuiesc”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii