Web Analytics
scris joi, 07.09.2023

Dirijorul Tiberiu Oprea, premiul I la vioară, alături de Alexandru Tomescu

Tiberiu-Dragoș Oprea, prim-dirijor al Filarmonicii Pitești de dinainte de înființarea oficială a acesteia (prima repetiție: 22 februarie 2007, primul concert: 25 mai acel an), s-a născut la 5 iulie 1975 într-o familie de muzicieni. Ar fi putut ajunge pianist, ca mama sa, ori etnofolclorist și dirijor de cor, precum tatăl său, dar, de mic (de la 6 ani), a ales să cânte la vioară. Cu rezultate remarcabile.
Astfel, în 1988, la 13 ani, Tiberiu-Dragoș Oprea, viitorul mare dirijor (are 25 de ani „vechime”), a obținut premiul I la Concursul național de interpretare (Vioară) de la București, în cadrul „Cântării României”.

Dirijorul Tiberiu Oprea, premiul I la vioară, alături de Alexandru Tomescu

Un alt laureat, atunci, tot al premiului I, a fost Alexandru Tomescu, viitorul mare violonist al țării noastre, mai mic cu un an decât Tiberiu-Dragoș!
Mai târziu, cei doi se vor întâlni de nenumărate ori, Alex Tomescu interpretând sub bagheta lui Tiberiu Oprea diverse concerte. Acesta din urmă a ales, până la urmă, să ajungă „simfonist”, dirijor de orchestră simfonică, la sfatul mamei sale, avându-i ca maeștri (îndrumători) pe regretatul Ludovic Bacs și pe Valentin Gruescu.
N.red. În foto, Alexandru Tomescu, elev

Citește și Clericii Mihai Enescu şi Varlaam Lică, sub persecuţia comunistă

Citește și „Portul tradițional bănățean”, expus la Muzeul Golești

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *