Web Analytics

Directorul Ionescu în căutarea disperată a unui anestezist: „Salarizarea la Spitalul de Pediatrie este de top!”

de | 9.12.2020 13:50 | Actualitate

    Problema lipsei medicilor de anestezie și terapie intensivă la Spitalul de Pediatrie Pitești este una acută. De la începutul pandemiei și până acum s-au înregistrat foarte multe îmbolnăviri printre cadrele medicale, iar unul dintre angajații de la întreținere și-a pierdut chiar viața. Lipsa medicilor ATI constituie, însă, cea mai mare problemă la această oră la Spitalul de Pediatrie, existând un deficit major la nivelul județului Argeș, unde sunt în jur de 10 doctori de această specializare, mulți fiind la pensie și lucrând pe bază de colaborare.

    La pediatrie, problema a apărut la sfârșitul săptămânii trecute când unul dintre medicii ATI cu care unitatea sanitară colabora, respectiv doctorul Constantin Păun, a fost confirmat pozitiv la testul Covid, fiind nevoit să intre în izolare pentru două săptămâni. Un alt medic se pensionează începând cu data de 15 decembrie cel de al treilea ateist de la pediatrie trebuie să asigure gărzile, singur, până la sărbători. „Aveam trei medici. Unul infectat, un altul care se pensionează și un al treilea care nu poate realiza un program de gardă 24 de ore din 24 până la finele anului.

Citește și Din cauza Covid, Spitalul de Pediatrie a rămas fără medici anesteziști. Urgențele vor fi asigurate de SJU

Nu vom trimite urgențele la Spitalul Județean, programul operator se menține, singura problemă va fi dacă va apărea un caz grav care nu poate fi trimis la Spitalul Grigore Alexandrescu sau la Budimex”, spune directorul Tudor Ionescu acesta precizând că se intenționează inclusiv semnarea unui protocol cu Spitalul Județean de Urgență în eventualitatea de a prelua un copil care ar necesita intervenție chirurgicală de urgență.

Citește și:  Apel la voluntariat în lupta anti Covid. Se dau și bani!

    „Ne-am lovit de refuzul colegilor anesteziști de la celelalte unități medicale! Trebuie să vă spun că, în ziua de astăzi profesia de medic se plătește foarte bine, salarizarea medicilor este mai mult decât decentă, văd salariile tuturor și trebuie să le semnez și recomand tinerilor din generațiile viitoare de medici să vină la noi. Salarizarea la Spitalul de Pediatrie este de top! Avem și toate dotările, aparatura necesară, un RMN care aduce bani unui spital de stat… Dacă aud de un medic anestezist dispus să vină, fac pe dracu în patru să îi dau casă și masă!”, ofertează doctorul Tudor Ionescu, directorul Spitalului de Pediatrie Pitești, în căutarea disperată a unui ATI-ist.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Mail la PSD,PNL,pro Ro, chiar așa si astea au rămas fără specialiști ?!.