Web Analytics

Directorul FBI, vizită fulger în România

de | 21.02.2024 11:51 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Directorul FBI, Christopher Wray, a venit într-o vizită fulger în România. S-a întâlnit cu procurorul general, șefii DNA și DIICOT. Oficialul s-a întâlnit în special cu șefii principalelor structuri din Ministerul Public.

Citește și: Angajaţii din Sănătate vor picheta joi sediile ministerelor Sănătăţii şi Muncii


El s-a întâlnit la Ministerul Public cu procurorul general al României, dar și cu șefii principalelor direcții DIICOT, pe de o parte, dar și Direcția Națională Anticorupție și a discutat despre cooperarea dintre autoritățile judiciare de la București și Biroul Federal de Investigații din Statele Unite ale Americii, mai ales că între aceste instituții există deja o cooperare.

Citește și: Gigi Becali a câștigat la CEDO procesul împotriva României pentru condamnarea sa la închisoare


Șeful DNA, Marius Voineag, a ajuns la o înțelegere cu șeful FBI, prin care, pe de o parte, să existe o cooperare în materia schimbului de informații. Pe de altă parte, ofițeri de poliție judiciară din Direcția Națională Anticorupție ar urma să fie școliți de agenții FBI în Statele Unite. Asta va însemna că investigațiile de la București vor avea, de acum, inclusiv mijloace și mai ales metode folosite de agenția americană.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *