Web Analytics
scris miercuri, 21.02.2024

Angajaţii din Sănătate vor picheta joi sediile ministerelor Sănătăţii şi Muncii

Angajaţii din Sănătate vor picheta joi sediile ministerelor Sănătăţii şi Muncii, ei fiind nemulţumiţi de majorarea salariilor cu doar 15% şi consideră că această creştere acoperă numai parţial inflaţia şi este departe de nivelul acesteia din ultimii ani, transmite News.ro.

Angajaţii din Sănătate vor picheta joi sediile ministerelor Sănătăţii şi Muncii

Citește și: Și-a exploatat sexual soția și a amenințat copilul cu moartea


Reprezentanţii Federaţiei “Solidaritatea Sanitară” au anunţat miercuri că vor continua programul de proteste deoarece Guvernul îşi menţine intenţia de creştere a salariilor de bază cu doar 15% şi refuză onorarea obligaţiei legale de a negocia. “Deşi Guvernul prezintă această măsură drept o creştere salarială, ea nu reprezintă o creştere a puterii de cumpărare a veniturilor salariale ale angajaţilor din sănătate. Este doar o acoperire parţială a inflaţiei, departe de nivelul acesteia din ultimii ani. A discuta despre o creştere salarială înseamnă a discuta despre creşterea puterii de cumpărare. Orice altă formă de «creştere» salarială care nu îndeplineşte această condiţie menţine status-quo-ul scăderilor veniturilor salariale”, au transmis reprezentanţii Federaţiei “Solidaritatea Sanitară”.

Citește și: Categoria de șoferi care îşi va reînnoi permisul de conducere mai des


Ei au precizat că acesta este principalul motiv pentru care protestele nu se opresc şi acestea continuă joi, cu participarea a 300 de membri. Astfel, între orele 12.00 – 13.30 va fi pichetat sediul Ministerului Sănătăţii, iar de la 13.30 la 15.00 sindicaliştii vor picheta sediul Ministerului Muncii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *