Web Analytics
scris miercuri, 04.01.2023

Directorul comercial al unei fabrici de Apărare, trimis în judecată pentru că ar fi luat mită 13 miei de Paște

Uzina Mecanică Plopeni, specializată în producția de muniție pe diferite calibre, e o companie importantă din industria militară a României.

<strong>Directorul comercial al unei fabrici de Apărare, trimis în judecată pentru că ar fi luat mită 13 miei de Paște</strong>

Directorul general, fost șef la Circ și la Cimitire

Anul trecut, în martie, conducerea companiei din subordinea Ministerului Economiei a fost încredințată unui director general, Viorel Stelian Popa, care are în CV posturi de conducere la… Circul Globus și la Administrația Cimitirelor.

Citește și: Trei persoane şi o societate comercială au fost trimise în judecată pentru fraudarea fondurilor europene

Iar directorul comercial al companiei, Marian Bratu, a fost trimis în judecată de către DNA în urmă cu zece zile, pe 27 decembrie, scrie g4media.ro. Motivul: trafic de influență, potrivit unui comunicat oficial.

„Procurorii DNA susțin că în aprilie 2022, Bratu ar fi primit de la un om de afaceri 8.500 euro, 7.000 lei și 13 miei de Paște pentru a aproba plățile către firma acestuia, cu care Uzina Plopeni avea contract de curățenie.

DNA susține că directorul comercial Bratu ar fi cerut banii în schimbul exercitării influenței asupra directorului general al uzinei, Viorel Stelian Popa, pentru aprobarea unei plăți către firma de curățenie”, potrivit sursei citate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *