Web Analytics

Directorul CNAIR, vizită pe Transfăgărășan și pe șantierul Tronsonului 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești

de | 15.06.2023 11:11 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Cristian Pistol, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a anunțat că CNAIR a transmis spre validare către Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentaţia necesară licitaţiei contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Transfăgărăşan, km 104 -130+800, contract prin care se urmăreşte identificarea de soluţii tehnice care să permită circulaţia o perioadă cât mai lungă pe an între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă.

„Demersurile PNL Argeș de conștientizare a importanței Transfăgărășanului pentru turismul argeșean și pentru economia națională dau rezultate, importanța aceștei șosele excepționale fiind înțeleasă la toate nivelurile de decizie. În acest context, au început demersuri în vederea modenizării Transfăgărășanului”, a transmis PNL Argeș.

Sâmbătă, 16 iunie a. c., directorul CNAIR va fi prezent în Argeș, într-o vizită de lucru atât pe șantierul Tronsonului 5 Pitești-Curtea de Argeș al autostrăzii Sibiu-Pitești, cât și pe Transfăgărășan, după cum a anunțat Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș.

Citește și Protest de amploare, astăzi, al angajaților din sănătate

„Anul trecut, 160 de companii din industria HORECA au semnat o petiție pentru ca Transfăgărășanul să nu se mai închidă la 31 octombrie. Petiția a fost inițiată de Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, CNAIR, a decis ca Transfăgărășanul să nu se mai închidă la sfârșitul lunii octombrie, ci atunci când condițiile meteorologice o impun. Decizia CNAIR de a demara modernizarea Transfăgărășanului este un pas firesc al acestor solicitări de a menține drumul deschis tot timpul anului”, a mai transmis PNL Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *