Web Analytics

Directorul APIA Argeş le-a cerut fermierilor din judeţ să respecte calendarul cererilor pentru subvenţiile pe 2018

de | 15.03.2018 10:35 | Politica si Administratie

17 APIALa invitația  APIA Argeș, Marius Stroescu, subprefectul Gabriel Stoian, directorul CCIA, George Caval, dar și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare, Direcției Agricole, AFIR și ai altor instituții din domeniu s-au întâlnit vineri, 9 martie, cu fermierii din județ, în sala de conferințe a Muzeului Județean Argeș. Potrivit directorului executiv Marius Stroescu, gazda evenimentului,  scopul ședinței de lucru a fost clarificarea tuturor problemelor fermierilor aflați deja în cursa de înregistrare a cererilor pentru subvențiile acordate de Uniunea Europeană, prin APIA, pe anul 2018, campanie care a demarat la data de 1 martie și care se va finaliza la 15 mai.
„Am o rugăminte la dumneavoastră. Colegii mei vă stau la dispoziție cu tot ceea ce este necesar, să ne mobilizăm și să respectăm calendarul. În 4 iunie trebuie să începem controlul administrativ, verificarea datelor, urmate de controlul pe teren și controlul prin teledenție astfel, încât la 16 octombrie să începem plata în avans iar cu 1 decembrie să facem plata finală. Dacă dumneavoastră vă veți ține de acest program și eu vă promit că mă țin de cuvânt”, le-a spus directorul Marius  Stroescu fermierilor care au umplut până la refuz sala.
Subprefectul Gabriel Stoian l-a felicitat pe șeful APIA Argeș pentru procesul de absorbție a fondurilor, de peste 99%, și i-a anunțat pe participanți că funcționarii Prefecturii Argeș se vor deplasa în teritoriu, acolo unde sunt solicitați, pentru a le facilita fermierilor rezolvarea problemelor cu care se confruntă și care țin de Instituția Prefectului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole