Web Analytics
scris vineri, 09.08.2024

Directorul acuzat de sex cu o elevă, beneficiar de finanţări nerambursabile de la Consiliul Judeţean

Vicepreședintele Adrian Bughiu recunoaște prietenia cu directorul Daniel Ionescu

„Orice asociere din asta că a luat două finanțări, n luate câte k, nu mă interesează, n-am ce comenta”

Despre povestea de amor a lui Daniel Ionescu, directorul Casei de Cultură a Studenților din Pitești, cu o elevă de clasa a XI-a, în vârstă de 16 ani, am scris pe larg săptămâna trecută, atunci când adolescenta ne-a vorbit despre relația lor consimțită, nicidecum despre viol. „Don Juan” de la C.S., în vârstă de 42 de ani, a fost însă reținut pentru sex cu o minoră, iar apoi – plasat în control judiciar pentru 60 de zile, timp în care este suspendat din funcție.

Directorul acuzat de sex cu o elevă, beneficiar de finanţări nerambursabile de la Consiliul Judeţean

Prea puțini știu însă despre acest om că este foarte apropiat unor persoane cu influență din sfera vieții politice și administrative a județului. Ceea ce n-are cum să-i dăuneze, ci dimpotrivă.

Trupa „Starfix”, ca voinicul din poveste: două finanțări dintr-o lovitură

Cu Adrian Bughiu, actualmente vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Daniel Ionescu este chiar prieten, iar apropierea asta a lor s-a produs, se pare, încă de pe vremea când primul era director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret. Problema e că acum, când Daniel Ionescu e cercetat penal, e sub „lupă”, cum se spune, unii asociază prietenia dintre cei doi cu anumite beneficii obținute de la Consiliul Județean de trupa de dans sportiv „Starfix” condusă de directorul Casei Studenților.
Concret, pe 28 aprilie 2022, Asociația Clubul de Dans Sportiv Starfix obținea nu una, ci două finanțări nerambursabile de la bugetul local județului Argeș, „pentru activități nonprofit de interes general”: o finanțare de 10.000 lei, pe domeniul „tineret/cultură/mediu”, pentru proiectul „Carnaval stradal 2022” (dacă vă amintiți, a fost o mică paradă prin centrul Piteștiului a unor personaje costumate, inclusiv pe picioroange); iar a doua – de 15.000 lei – pe domeniul „sport”, cu proiectul „Concurs Național de Dans Argessis 2022”.
Dintr-un total de 52 de proiecte, 35 au primit atunci finanțare: 7 pe „tineret/cultură/mediu” (195.000 lei), 10 pe „sport” (300.000 lei) și 18 pe „unități de cult” (800.000 lei). Iar „Starfix”-ul lui Daniel Ionescu a fost singurul beneficiar care a luat bani din două surse.

Citește și Cum s-a aflat de violul făcut de directorul Casei Studentului. Nevasta a bătut-o pe minora cu care bărbatul ei a făcut sex şi aceasta a reclamat la poliţie

Prietenia n-are nicio legătură cu faptul „că a violat sau n-a violat el pe cineva”

Cum comentează acest lucru, acum, la mai bine de doi ani distanță, Adrian Bughiu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș? Oficial, nu are de dat nicio declarație – ne-a spus-o din capul locului. Am reținut, însă, din discuții, că e foarte supărat din cauza acestor speculații, dar și pentru faptul că în ziar a apărut o fotografie mai veche a lui, din 2013, alături de Daniel Ionescu și de Cătălin Botezatu. „Orice asociere din asta că a luat două finanțări, n luate câte k, nu mă interesează, n-am ce comenta” – a spus dl Bughiu, care a adăugat că un astfel de concurs de proiecte e deschis pentru toată lumea și că el nu face parte din nicio comisie.
Adrian Bughiu recunoaște prietenia cu Daniel Ionescu, care n-are nicio legătură cu faptul „că a violat sau n-a violat el pe cineva”, spunând că pe ei doi îi leagă „o căruță de activități”, pentru că „aveam amândoi aceeași mamă, același tată, în sensul că eram amândoi la Ministerul Tineretului și Sportului”.

Citește și Eleva sedusă de directorul Casei Studenţilor ne-a dezvăluit povestea de amor

Citește și De noaptea minţii! Ion Sănduloiu: „Un întreprinzător a sunat la Salvamont să întrebe ce avize îi sunt necesare pentru un cuptor de pizza pe Moldoveanu”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...