Web Analytics

Directoarea APIA Argeş şi soţul ei, în stare de incompatibilitate?

de | 25.08.2022 13:15 | Actualitate, Culise, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

În săptămâna 16-19.08.2022, Mariana Turcescu, fostă Pană, director executiv APIA Argeș, s-ar fi poziţionat într-o periculoasă stare de incompatibilitate, susțin unele surse. Asta după ce directorul general al APIA, Adrian Pintea, a intrat în concediu de odihnă, iar în locul lui, prin decizie, a fost numit Cornel Turcescu, soțul șefei de la Argeș.
Conform organigramei de pe site-ul APIA, directorii executivi ai centrelor județene se află în subordinea directă a directorului general sau a înlocuitorului acestuia.

Ca atare, proaspăta doamnă Turcescu s-a aflat în subordinea directă a soțului ei. Astfel, amândoi s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, potrivit articolului 95 din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Conform acestei legi, nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Am aflat cine este angajata pentru care directoarea de la APIA Argeş, Mari Pană, a intrat în atenţia DNA. Şi de ce…

Citește și ANI: Mari Pană la Parchet după ce și-a angajat sora la APIA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *