Web Analytics

ANI: Mari Pană la Parchet după ce și-a angajat sora la APIA

de | 7.10.2020 16:06 | Actualitate

Agenția Națională de Integritate a constatat conflictul de interese în cazul directoarei APIA Argeș, Mariana Pană, care și-a folosit funcția în interesul sorei sale, și a sesizat organele de urmărire penală. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, cu privire la posibila încălcare de către PANĂ MARIANA, Director executiv în cadrul Centrului Județean Argeș al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a dispozițiilor art. 301 din Codul Penal.
Potrivit comunicatului remis astăzi de ANI, „în exercitarea atribuțiilor de serviciu aferente funcției de director executiv, persoana evaluată a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos de natură patrimonială pentru sora sa, prin emiterea și semnarea unei Decizii, conform căreia, începând cu data de 25 noiembrie 2019, sora persoanei evaluate este numită în funcția publică de execuție de consilier superior la APIA Centrul Județean Argeș – Centrul Local Costești.
Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese penal, respectiv „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzute de art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

# „Directoarea de la APIA şi-a angajat sora în instituţie pe un salariu de 8.046 lei”, relata Jurnalul de Argeș, în februarie 2020

Fostă profesoară de fizică la Liceul Tehnologic Costești, Ionica Dumitrescu, a dat probă scrisă pe data de 11 noiembrie 2019. Iar pe 13 noiembrie a susținut și proba de interviu pentru ocuparea funcției publice de consilier, clasa I, grad profesional superior, gradația 4, la APIA – Centrul Local Costești. Iar în data de 22 noiembrie, nimeni alta decât sorella Mari semnează și decizia de numire. Ionica a primit, la încadrare, un salariu de bază de 8046 lei, la care se adaugă spor pentru condiții vătămătoare de 1207 lei, plus indemnizație de hrană de 347 lei. Aproape 9600 lei în total. Am sunat-o pe Mariana Pană pentru un punct de vedere, însă aceasta nu a dorit să ne dea un punct de vedere prin telefon, cerându-ne să-i trimitem întrebările pe mail”.
Citiți pe larg aici.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Se trece și peste asta …. Atâta timp cât și fratele lor ( soldat ) se plimba beat cu mașina prin comuna și spune în stânga și în dreapta că îl știe toată poliția ….deci despre ce vorbim ??? O fi influenta ?? Oare pe fete le ajuta frumusețea ? Bravo lor , măcar au știut să o folosească ????