Web Analytics

Direcţia Sanitar Veterinară a dat 100.000 euro pentru un aparat RCT- PCR de testat Covid

de | 7.01.2021 13:13 | Actualitate

DSVSA Argeș a achiziționat un aparat RCT- PCR, printr-un proiect finanțat din fonduri europene, în valoare totală de 100 000 euro. Aparatura a fost livrată la sediul DSVSA Argeș în data de 23 decembrie 2020 și va fi instalată în Laboratorul Sanitar Veterinar al instituției într-un spațiu nou renovat și amenajat, care respectă toate condițiile de biosecuritate aferente analizelor ce vor fi efectuate. Încă nu este pus în funcțiune acest aparat, întrucât în această perioadă se fac lucrări de igienizare a spațiului amenajat. Urmează ca reprezentanții firmei de unde a fost achiziționat aparatul să instaleze piesele și să facă instruirea personalului.
Cu acest aparat se pot face și teste pentru detecția SARS-COV-2, nu doar analize de laborator în vederea detecției virusului pestei porcine africane.

Citește și Peste 1.700 de kilograme de carne – confiscate de inspectorii DSVSA Argeș în luna octombrie

Citește și Medicii veterinari de liberă practică din Argeş – acțiuni de PROTEST și amenințări cu suspendarea activităților contractate de DSVSA

„Noi o să fim la dispoziția DSP-ului. Dacă dumnealor consideră că au nevoie de sprijinul nostru și că va fi nevoie de mai multe teste, vom pune la dispoziție linia, personal pregătit, va trebui doar validate buletinele. Noi avem o persoană, un medic veterinar care a participat la instruire la «Matei Balș» și a primit acreditarea de a lucra inclusiv pentru Sars-Cov-2”, a spus Sorin Sorescu (foto), directorul instituției.
Demersurile pentru achiziționarea acestui aparat, amenajarea spațiului și instruirea personalului au fost începute cu câteva luni în urmă.
„Este proiectul nostru, al DSVSA Argeș, și vreau să vă spun că am făcut și al doilea proiect. Anul trecut am demarat al doilea proiect și anul acesta sperăm să primim finanțare pentru el, tot în jur de 100.000 de euro, tot pentru pesta porcină africană. Intenționăm să luăm, așteptăm avizul de la AFIR, o camionetă 4×4 cu care să putem ajunge în zonele greu accesibile ca să recoltăm probele de la mistreți, cu troliu pe el, cu dezinfector la o distanță de 30 de metri, ca să putem ajunge la locul respectiv și să facem dezinfecție”, a mai precizat directorul DSVSA Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii