Web Analytics

„Din toamna anului viitor vom produce pentru Ford Craiova şi Ford Germania”

de | 15.12.2016 15:57 | Actualitate

# Declară Silviu Badea, director general adjunct Subansamble Auto

Subansamble Auto, una dintre cele mai importante companii argeșene, parte a Grupului Industrial Componente, a decis extinderea capacităților proprii de producție cu o unitate al cărei beneficiar va fi constructorul auto american Ford. Viitoarea secție va funcționa într-o hală de producție amplasată pe strada George Coșbuc din Pitești alături de alte secții ale Subansamble Auto, hală care va fi construită de Omnium Distribution, societate controlată, de asemenea, de GIC Grup. Legat de această investiție am discutat cu Silviu Badea, directorul general adjunct al Subansamble Auto S.A.

# Care sunt datele principale ale acestei noi unități de producție?

– În primul rând vreau să subliniez că nu vorbim de o nouă fabrică sau de o nouă societate comercială, ci doar de o extindere a Subansamble Auto, extindere care, într-adevăr, va fi realizată ca și parte de construcție de către Omnium Distribution, noua hală urmând să aibă cam 2000-2300 de metri pătrați.

# Când va începe producția și câte locuri de muncă va crea această nouă capacitate de producție?

– Inițial am dorit să începem să producem la începutul verii viitoare, undeva în mai, dar pentru că am fost întârziați de acte, avize și toate procedurile necesare în astfel de situații, cu siguranță vom începe activitatea prin luna septembrie a anului 2017. În ceea ce privește locurile de muncă, numărul acestora va fi de circa 100-150 într-o primă fază.

Investiție de aproape 5 milioane de euro

# Am înțeles că veți produce pentru Ford, vorbim de fabrica de la Craiova?

– Da, vom produce componente pentru Ford, pentru fabrica de la Craiova dar și pentru export, beneficiar fiind Ford Germania.

# Care este valoarea totală a acestei investiții?

– Partea de construcție se ridică undeva la 1,5-2 milioane de euro, iar partea de echipamente de producție la circa 3 milioane de euro.

# Tatăl dumneavoastră, omul de afaceri Gheorghe Badea, este un industriaș vechi în această branșă. Următoarea generație a familiei Badea, dumneavoastră, fratele, va păstra tot profilul auto sau aveți deja și alte ținte de investiții?

– Pilonul principal va rămâne tot această parte industrială pe care vom continua să o dezvoltăm și să o consolidăm. De asemenea, vom continua proiectele din zona energiei regenerabile de pe Valea Argeșului dar și pe cele din turism. Acestea sunt cele trei direcții pe care vom continua să lucrăm și în viitor. # În zona imobiliară se mai prefigurează ceva spectaculos? – Nu, ceva de talia centrului de afaceri din centrul Piteștiului, deocamdată nu.

Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii