„Din nou la şcoală”, un proiect UE la Colegiul Zinca Golescu

de | 17.10.2012 00:00 | Actualitate

Proiectul „Din nou la şcoală” le propune funcţionarilor instituţiilor europene să petreacă o zi cu elevii unei şcoli din UE, de preferat şcoala pe care au absolvit-o. Acest proiect a fost iniţiat în ianuarie 2007 de cancelarul german, Angela Merkel, în timpul preşedenţiei germane a UE. Scopul său este de a permite o înţelegere mai exactă a Uniunii şi de a-i informa pe elevi cu privire la programele comunitare care i-ar putea interesa, ca de exemplu programele Leonardo Da Vinci, Erasmus, Comenius ş.a.
Colegiul Naţional „Zinca Golescu” sub conducerea doamnei director, profesor Maria Broştescu, a organizat o astfel de întâlnire între doamna Paula Alexandra Boteanu, în prezent funcţionar al Comisiei Europene, DG Piaţa Internă şi Servicii, şi elevi ai claselor a IX-a – a XII-a, în ziua de 21 septembrie 2012. Astfel, Paula Alexandra Boteanu s-a întors în liceul pe care l-a absolvit şi a purtat discuţii interesante cu elevii, despre modul cum funcţionează instituţiile UE, cum este adoptată legislaţia europeană, care sunt politicile uniunii, etapele construcţiei europene, extinderea UE, programele europene şi despre rolul şi locul românilor în Uniunea Europeană.
Funcţionarul Comisiei Europene a împărţit elevilor pixuri,  broşuri, cărţi, cum ar fi: „Mie ce mi se potriveşte?” şi „12 lecţii despre Europa”, de Pascal Fontain. Iniţiativa „Din nou la şcoală” conferă mai multă vizibilitate Europei şi aduce instituţiile europene mai aproape de tânăra generaţie. Doamna Paula Alexandra Boteanu şi-a exprimat recunoştinţa faţă de profesorii  colegiului, care au contribuit la însuşirea cunoştinţelor sale, mai ales în domeniul limbilor străine, iar doamna director Maria Broştescu  i-a mărturisit că „Zinca Golescu” este mândru de absolvenţii săi, cu atât mai mult de cei care-i cinstesc numele la Comisia Europeană, forul executiv al Uniunii Europene. (C.S.)

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii