Web Analytics

Din martie, polițiștii de la înmatriculări vor putea da amenzi

de | 1.02.2023 20:21 | Actualitate, Home

Din martie, polițiștii de la serviciul permise de conducere și înmatriculări vor putea da amenzi șoferilor care nu-și schimbă la timp permisul sau talonul auto, precum și celor care întârzie radierea vehiculului. De asemenea, pot sancționa și șoferii care au simultan două permise de conducere naţionale, dintre care unul emis în străinătate. Amenzile sunt cuprinse între 580 și 2.900 de lei.

Citește și: Exclusiv. Cristian Gentea, primul interviu în Jurnalul de Argeş, de când a devenit primar: „Din 100 milioane euro, cât costă noul stadion, noi nu dăm nici două”

Mai multe schimbări sunt stabilite, prin OG 11/2023, la Codul rutier, scopul lor fiind armonizarea cadrului legal privind circulația pe drumurile publice. Ordonanța se va aplica din 2 martie, potrivit avocatnet.ro. Una dintre cele mai importante schimbări stabilite este abilitarea ofițerilor și agenților de poliție din cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor de a constata și sancționa o serie de contravenții.

Citește și: Percheziții cu mascați în casele unor polițiști de la Rutieră, bănuiți de corupție!

Mai exact, șoferii vor putea fi amendați de către acești polițiști, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pentru: neîndeplinirea obligaţiei de a solicita autorităţii competente, în termenul prevăzut de lege, eliberarea unui nou permis de conducere sau certificat de înmatriculare ori de înregistrare, în cazul în care acestea au fost declarate furate, pierdute, deteriorate sau nu mai corespund din punctul de vedere al formei şi conţinutului celor în vigoare; neîndeplinirea obligaţiilor de preschimbare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului şi tractorului agricol sau forestier ori remorcii în cazurile prevăzute de lege; neefectuarea radierii vehiculelor din evidență, în cazurile şi termenele prevăzute de lege; deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *