Din examinator, director la „Davila”

de | 7.04.2022 11:49 | Actualitate, Cultura, Home

De la 1 aprilie a.c., Dan-Marius Zarafescu a fost numit, de conducerea Consiliului Județean Argeș, în funcția de director general adjunct al Teatrului „Al. Davila” din Pitești (director general, tot interimar, a fost numită contabila-șefă a instituției, Mihaela Nină).
Trebuie spus că Dan-Marius Zarafescu nu este necunoscut actorilor piteșteni, întrucât a participat, ca șef al comisiei de examinare, la mai multe concursuri organizate pentru funcția de manager al Teatrului „Davila”.
Dan-Marius Zarafescu este absolvent al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti, specializarea Teatrologie, și doctor în teoria şi estetica teatrului.

Citește și Teatrul „Alexandru Davila”, la ceas aniversar: 73 de ani de activitate

A deținut diferite funcții în Ministerul Culturii (consilier superior la Direcţia Politici Culturale), având în sarcină coordonarea strategiilor sectoriale din domeniile: teatru, muzică, dans contemporan, cinematografie, audiovizual, Teatrul „I.L. Caragiale” (secretar literar) și a fost director adjunct al Teatrului „C.I. Nottara” (2014-2016) din Bucureşti. În toamna anului 2016 a câștigat, prin concurs, postul de manager al Teatrului „Sică Alexandrescu“ din Braşov, dar a fost forțat să demisioneze după trei zile, în urma protestelor actorilor, care au acuzat de subiectivism comisia concursului, din care a făcut parte Beatrice Rancea (şef de comisie). În 2019, după înființare, a ajuns director general adjunct la noul Teatru Muzical „Ambasadorii” din București, din subordinea Ministerului Culturii.

Să mai spunem că este membru al Uniunii Teatrale din România și al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru – Teatrologie şi al Asociaţiei Române de Marketing.
Dan-Marius Zarafescu va fi cel care se va ocupa de partea artistică a Teatrului „Davila”, iar Mihaela Nină va răspunde de finanțele instituției. Le urăm succes!

Citește și Noi șefi de secții la Teatrul „Alexandru Davila”, aleși de managerul Felix Goldbach

Distribuie!

Articol scris de Dumitrascu Jean

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed