Web Analytics

Din Argeş, doar Spitalul Judeţean a decontat medicamentele şi investigaţiile plătite de pacienţi

de | 2.02.2023 12:50 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

Conform Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, asigurații au dreptul să beneficieze de rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pe perioada spitalizării. Adică medicamentele, materialele sanitare și investigațiile la care ar fi avut dreptul, fără contribuție personală.
Ba, mai mult, potrivit aceleiași legi, care nu este de ieri-de azi, fiecare pacient are dreptul de a fi informat cel puțin o dată pe an, prin casele de asigurări, asupra serviciilor de care beneficiază, precum și asupra drepturilor și obligațiilor sale.

În realitate, însă, pacienții, confruntându-se cu lipsa unor medicamente din spitale, au fost nevoiți să și le procure singuri, la recomandarea medicilor și cu ajutorul rudelor sau prietenilor care le-au cumpărat din farmaciile cu regim deschis. Avocatul Poporului a demarat o anchetă și, la începutul lunii ianuarie, a emis recomandări spitalelor din Argeș care au încălcat legea, prin neinformarea adecvată a pacienților. Potrivit datelor comunicate, din unitățile sanitare chestionate, doar la Spitalul Județean de Urgență Pitești au fost făcute decontări.

Citește și Lucrări de modernizare și aparatură de ultimă generație la Ambulatoriile Integrate de la Spitalul Județean Urgență Pitești și Spitalul de Pediatrie

Citește și Exclusiv. După ce DIICOT a trimis-o în judecată pe fosta contabilă Amalia Dumitraşcu, directoarea economică de la Spitalul Judeţean ne-a povestit cum a descoperit delapidarea de 3,9 milioane lei

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *