Web Analytics

Din 8 februarie, în Argeș se va dubla numărul centrelor de vaccinare anti-Covid și se reiau programările

de | 22.01.2021 12:33 | Actualitate

„În acest moment, programările pentru vaccinare în Argeș (dar și în alte județe) sunt blocate, întrucât s-au epuizat dozele rezervate centrelor, însă din 8 februarie programările vor fi reluate”, transmite Instituția Prefectului Argeș.

Din 8 februarie se va dubla numărul centrelor comunitare, în Argeș, și se va face o modificare tehnică pe platformă, o prioritizare, astfel că 75% dintre programări vor fi rezervate pentru vârstnici și bolnavii cronici și doar 25% pentru lucrătorii din domeniile esențiale, în care intră și profesorii.

Prefectul susține că Argeșul va avea de luna viitoare mai multe centre de vaccinare. Până atunci, argeșenii care au posibilitatea de a călători în alte județe, se pot programa oriunde sunt locuri disponibile. De la nivel național s-a limitat numărul de centre pentru fiecare județ și numărul de doze pentru fiecare centru. În acest moment sunt 8 centre de vaccinare în Argeș: 3 în Pitești, unul în Câmpulung, unul în Curtea de Argeș, unul în Mioveni, unul în Costești și ultimul deschis este cel din Topoloveni.

Citește și Vârstnicii și bolnavii cronici vor avea prioritate la vaccinare.

Din 8 februarie se va dubla numărul centrelor comunitare de vaccinare pentru persoanele din etapa a II-a: vârstnicii peste 65 de ani, bolnavii cronici și lucrătorii din domeniile esențiale. Va fi prioritizată, prin intermediul platformei de programare, vaccinarea personalului didactic. Se caută în acest moment suplimentarea dozelor, tocmai pentru profesori. Tot din 8 februarie se va face o prioritizare: 75% dintre programări vor fi rezervate pentru vârstnici și bolnavii cronici și doar 25% pentru lucrătorii din domeniile esențiale.

Noi am propus la nivel național o listă de 19 centre de vaccinare pentru Argeș, dintre care 3 reprezintă caravane mobile. Au fost aprobate doar 8 (ultimul fiind deschis la Topoloveni), fiecare dintre ele cu un număr de 60 de doze de vaccin disponibile zilnic. Nu putem programa mai multe persoane, pentru că nu sunt disponibile suficiente doze la nivel național. Sunt multe județe care au epuizat aceste doze, de aceea programarea s-a blocat, inclusiv în Argeș – prefectul Emanuel Soare”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului.

Reamintim că etapa a II-a a campaniei de vaccinare anti-Covid a început pe 15 ianuarie.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii