Web Analytics
scris joi, 09.03.2023

DIN 12 MARTIE ÎNCEPE UN NOU SEZON ”POEZIE ȘI DELICATEȚURI” LA PRIMA TV

Primăvara aduce în dar telespectatorilor Prima TV un sezon nou-nouț de
”Poezie și delicatețuri”. Acesta începe duminică, 12 martie, cu o ediție unică. Nu
doar că maestrul Dinescu, în stilul cu care ne-a obișnuit deja, gătește o rețetă
despre care spune că este “cea mai scumpă mâncare din România”, asezonată cu
poeziile sale cântate alături de prof. Nelu Greblă la acordeon, dar aduce și un
ingredient unic: pe Cosmin Dragomir, omul care a adunat între copertele unei
cărți povești în premieră despre gastronomia românească. ”Acest tânăr curajos – e
curajos că vine la mine la emisiune și o să îi dau niște lecții – a scos o carte
extraordinar de interesantă: „Curatorul de Zacuscă și alte povestiri culinare
românești”.

DIN 12 MARTIE ÎNCEPE UN NOU SEZON ”POEZIE ȘI DELICATEȚURI” LA PRIMA TV

E un personaj ciudat, pentru că s-a apucat să meargă prin sate, coclauri
și diferite țări, să vadă originile mâncărurilor noastre românești, tradiționale”,
spune Mircea Dinescu despre Cosmin Dragomir, jurnalist culinar, care studiază
istoria și antropologia culinară românească. ”Nu sunt pionier, sunt unul dintre cei
care a căutat prin sate, bibioteci, memorii, bibilografii indirecte. Cărți despre
bucate nu am prea avut. Am avut câteva cărți de bucate, vechi, foarte importante”,
explică invitatul maestrului Dinescu.

Citește și:


Prima ediție din noul sezon al emisiunii Poezie și delicatețuri aduce
multe informații interesante pentru telespectatorii Prima TV, pornind de la
publicarea primei cărți de bucate scrisă de o femeie, până la relația dintre sarmaua
românească, cea turcească, cea ungurească și cea bulgărească.


Mircea Dinescu va găti alături de invitatul său, pe care îl provoacă la un
dialog delicios de interesant pe tot parcursul emisiunii. Cosmin Dragomir a reușit
să traducă o carte extrem de rară și importantă pentru gastronomia clujeană: «O
carte de la 1695, atribuită tiporafului, din păcate. E scrisă în maghiară. Am reușit
să strâng bani și să o traduc în 2019 pentru prima dată în limba română. Avem
acolo și cea mai veche rețeta de Varză à la Cluj», după cum spune autorul.
Duminică, 12 martie, din prima ediție a noului sezon Poezie și delicatețuri
 nu vor lipsi tehnici inedite de gătit, predate de însuși Mircea Dinescu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Cum să te uiți la sărbători

Perioada sărbătorilor poate fi atât fericită, cât și stresantă, în parte din cauza așteptărilor de a petrece timp cu familia și prietenii, de a...

Din ediția tipărită