Web Analytics
scris vineri, 22.09.2023

DIICOT va avea 25 procurori noi. Alina Gorghiu: „Resursele statului sunt limitate față de miliardele pe care traficanții le au”

Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism va beneficia de încă 25 de procurori care se vor ocupa de fenomenul drogurilor. Opt dintre aceștia vor activa în Capitală, într-un serviciu specializat de combatere a traficului stradal pe raza București-Ilfov.

DIICOT va avea 25 procurori noi. Alina Gorghiu: „Resursele statului sunt limitate față de miliardele pe care traficanții le au”

Celelalte posturi vor fi concentrate într-un birou antidrog în cadrul Serviciului Teritorial Constanța și în județe care au centre universitare, în care turismul este foarte ridicat, unde sunt festivaluri șamd. După ce Guvernul va da o hotărâre se vor organiza concursuri.

Citește și Detalii despre Registrul traficanților de droguri. Proiectul va fi depus în Parlament

Peste 200 de profesori din Argeș au fost instruiți

Alina Gorghiu a mai menționat că anul acesta au fost instruiți 11.300 de profesori care ar trebui să poată identifica semnele de consum de droguri la elevi. „Inclusiv în Argeș au fost pregătiți peste 200 de profesori din gimnaziu și liceu pe această tematică și o să-i rog pe toți să ia foarte în serios această problemă în școlile și liceele din Argeș. Nu ne putem permite să nu facem acest efort colectiv, nu doar instituțiile de la nivel național, DIICOT, Poliție și încă câțiva oameni pot să stăvilească acest fenomen, ci e nevoie de suportul întregii societăți, de părinți, de profesori, de orice ONG șamd. Vă rog să sprijiniți această luptă, pentru că războiul este, oricum, unul asimetric. Resursele statului sunt limitate față de miliardele pe care traficanții le au”, a spus Alina Gorghiu, vineri, în cadrul conferinței PNL de la Pitești.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *