Web Analytics
scris joi, 21.09.2023

Digi24. Andreica, „Europol”, despre polițiștii care încalcă legea: „Cei care intră în sistem nu mai sunt verificați”

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, a declarat, la Digi24, că nu ar trebui să fie de mirare că o parte dintre polițiștii din sistem sunt consumatori, pentru că baza de selecție a scăzut atât de mult, încât a fost, anul acesta, pentru prima dată în istorie, o concurență negativă, din 10 locuri doar patru fiind ocupate. De asemenea, el a adăugat că în urmă cu 15-20 de ani orice persoană care voia să intre în sistem era verificată, ceea ce acum nu se mai întâmplă, nemaifiind „niciun fel de control”.

Digi24. Andreica, „Europol”, despre polițiștii care încalcă legea: „Cei care intră în sistem nu mai sunt verificați”

Citește și: Traficanții de droguri, favorizați de Poliția Argeș!

Înainte să plece domnul Bode, pentru că pe durata mandatului său am ajuns la această concurență negativă, spuneam că vom avea înscrieri doar cu cartea de identitate. Oricine are diplomă de Bacalaureat și carte de identitate valabilă poate să fie polițist. În urmă cu 15- 20 de ani orice persoana eră verificată, erau întrebate persoanele din apropiere în legătură cu conduita, cu modul în care se comporta în societate. Toate astea au dispărut în acest moment. Nu mai avem niciun fel de control și pretenții despre aceste persoane”, a spus președintele Sindicatului Europol, potrivit sursei citate.

Acesta a adăugat că situația poate avea legătură și cu condițiile de muncă, de salarizare, „pentru că 3.500 de lei, cât primește un polițist care intră proaspăt în sistem, este salariul pe care cineva îl primește la buticul de la colțul străzii”. 

Întrebat despre  declarațiile lui Lucian Bode, de la Digi24, în care spunea că unii polițiști, care comit infracțiuni, sunt „uscături, care trebuie eliminate din sistem”, Andreica a spus că „e ușor ipocrit să-l auzim spunând aceste lucruri, în condițiile în care a fost ministru de Interne”.

Ar trebui să dea exemple de bună practică, pe care le-a aplicat cât a fost ministru. Nu avem așa ceva. A comentat din perspectiva unui simplu privitor de pe margine. Avem structuri care ar trebui să culeagă date și informații și să prevină aceste situații la acest moment. Având în vedere politizarea excesivă a Poliției Române, sunt folosite pentru răfuieli personale, pentru înlăturarea polițiștilor incomozi. În tot acest timp, adevărații polițiștii care încalcă legea sunt neglijați. Și în cazul agentului de la Iași, care lucrează la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, nu avea acces la informații, la date operative, nu aducea un plus valoare grupării”, a mai spus el.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită