Web Analytics

DGASPC Argeș: Telefonul Copilului ”983” se va transforma în ”119”

de | 6.12.2021 10:13 | Actualitate, Politica si Administratie

Serviciul 983 – cunoscut sub denumirea de Telefonul Copilului devine ”119”. Măsurile de reorganizare a acestui serviciu sunt în plină desfășurare la nivel național, astfel încât acesta să devină functional de la 1 ianuarie 2022.

A fost introdusă și intervenția de urgență

Apelul 119 va funcționa în același regim ca apelul de urgență 112, cazurile semnalate de copiii abuzați urmând a fi redirecționate în funcție de gravitatea lor. Ca element de noutate, în această reorganizare a fost introdusă și intervenția de urgență, la cazurile unde este necesar, a reprezentanților DGASPC care vor fi însoțiți de polițiști.

CITEȘTE ȘI: Povestea Alisei. Dusă la produs într-un club erotic din Würzburg, o musceleancă a fost salvată de un client, care a luat-o de nevastă

”Până la sfârșitul acestui an, serviciul 983 – Telefonul Copilului – va fi reorganizat și va deveni un telefon unic, respectiv 119, la nivel național. Pentru reorganizarea serviciului 983 avem nevoie de operatori de telefonie care să încadreze cazul, precum și de alte două componente: una pentru consiliere psihologică, iar alta care include echipe mobile ce vor funcționa 24 din 24 de ore și vor merge împreună cu Poliția la cazurile unde se necesită intervenția de urgență. Acest telefon 119 va funcționa exact cum funcționează apelul de urgență 112, adică este pe același sistem, cu înregistrare a convorbirii, încadrare a cazului și redirecționare către una din cele două componente – consiliere psihologică telefonică sau deplasarea echipei în teren, pentru intervenție. Deplasarea se va face cu mașini ale DGASPC-ului… Până la sfârșitul acestui an, noi va trebui să ne reorganizăm cu structura de personal de care este nevoie”, informează Tatiana Eftimie, director general al DGASPC Argeș.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii