Web Analytics

DGASPC Argeș caută asistenți maternali

de | 6.08.2020 12:51 | Actualitate

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș a demarat procedura de identificare şi evaluare a persoanelor care doresc să devină asistenți maternali. Proiectul prevede ca rețeaua de asistenți maternali profesioniști a D.G.A.S.P.C. Argeș să se extindă până în 2023, prin angajarea a 46 noi asistenți maternali. În 2019 au fost angajați 12 asistenți maternali, 10 vor fi angajați în anul 2020 și câte 8 asistenți maternali în anii 2021 – 2023.

Proiect prin care se urmărește consolidarea reţelei de asistenţi maternali se numește „TEAM-UP – Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, este cofinanțat din fonduri europene și realizat în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

Asistentul maternal profesionist  este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament.

Poate fi atestată ca asistent maternal, persoana care îndeplinește următoarele condiţii: are capacitate deplină de exerciţiu; este absolventă a minim 10 clase; are drept de folosinţă asupra locuinţei (demonstrat cu acte) şi dispune de o cameră separată, amenajată special pentru copiii pe care îi va primi în plasament ; are disponibilitate pentru a primi în plasament cel puţin doi copii, inclusiv cu probleme de sănătate sau cu tulburări de comportament; are o stare de sănătate bună, atestată prin certificat medical; nu a suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni; nu a fost decăzută din drepturile părinteşti sau al cărui copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă; prin comportamentul său în societate, starea sănătăţii şi profilul său psihologic, prezintă garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor ce revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi, se arată într-un comunicat al DGASPC Argeș.

În vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist este necesară parcurgerea unor etape, printre care se numără un interviu, depunerea unor acte, mai multe tipuri de evaluări și o atestare de către Comisia pentru Protecția Copilului Argeș. Persoanele care îndeplinesc condițiile legale și doresc să devină asistenți maternali se pot adresa DGASPC Argeș telefonic, prin e-mail sau prezentându-se la sediul instituției.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii