Web Analytics

DGASPC: 72 de copii din Argeș așteaptă să fie adoptați!

de | 15.07.2020 10:20 | Actualitate

Procedurile pentru adopție au fost mult ușurate, iar termenele de așteptare care au fost modificate au dus la urgentarea procedurilor, astfel că argeșenii care își doresc un copil, iar până acum așteptau luni întregi pe liste au putut intra în procedurile preliminare adopției într-un timp relativ destul de scurt. 

De la începutul a.c şi până la 1 iunie, la nivelul Biroului adopţie şi postdopţie din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, au fost eliberate 28 de atestate pentru familii care îşi doresc un copil.  În prezent, sunt 72 de copii adoptabili în centrele DGASPC și 24 de familii se află în perioada obținerii atestatelor pentru adopție după evaluările psihologilor, ale asistenților sociali și în cele din urmă ale specialiștilor din cadrul Biroului de Adopții și Postadopții.

Au fost deschise 19 de proceduri în vederea adopţiei interne, iar 4 copii au fost efectiv adoptaţi, fiind deja alături de noii părinţi. S-a dispus încuviinţarea adopţiei pentru alţi 24 de micuţi, iar 6 de cazuri au fost închise după perioada de doi ani de monitorizare a adopţiei, după cum ne-a declarat şeful Biroului Adopţie şi Postadopţie, Nelida Ghiţulescu.

## Cursuri gratuite de adopție și postadopție la DGASPC Argeș

Cursurile dedicate celor care vor să adopte copii, dar şi celor care doresc să devină părinți sunt obligatorii și sunt oferite de către specialiștii DGASPC gratuit în cadrul instituției.

 

Antoniu Neguț

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii