DGA Vâlcea: 33 de percheziții într-o cauză penală care vizează inclusiv infracțiuni de corupţie

de | 28.11.2022 12:15 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Percheziții făcute în Vâlcea și Gorj, atât la persoane fizice, inclusiv un polițist care administrează o firmă, cât și la instituții publice.

„În cursul zilei de astăzi, 28 noiembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție efectuează un număr de 33 percheziții domiciliare pe raza judeţelor Vâlcea şi Gorj,  din care 19 sunt la sediul unor instituţii publice,  restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Sub coordonarea procurorului de caz din Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupţie, delapidare, fals şi infracţiuni contra patrimoniului, în legătură cu  activitatea de comercializare a cărbunelui, fapte săvârşite în perioada 2021 – 2022.

Activităţile vizează şi un agent de poliţie care administrează în fapt o societate comercială al cărei obiect de activitate constă în comercializarea de cărbune şi material lemnos”, a transmis DGA.

Citește și Bărbat reținut după ce a amenințat că-și ucide fiul  în vârstă de 8 ani

Mai multe persoane urmează să fie audiate la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Se beneficiază de sprijin din cadrul IGPR – Direcţia Operaţiuni Speciale, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vâlcea şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Fraţii Buzeşti Craiova.

DGA mai precizează că atunci când împrejurările vor permite, vor fi oferite detalii suplimentare și că „aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *