Web Analytics
scris luni, 30.10.2023

DGA Sibiu. Percheziții efectuate într-o cauză penală care vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție

În cursul zilei de astăzi, 30 octombrie a.c., ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, efectuează percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în municipiului Mediaş şi, respectiv, în Orăştie. 

DGA Sibiu. Percheziții efectuate într-o cauză penală care vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție

Ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor fapte de corupţie de către un medic şi un asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu – Cabinetul de Expertiză Medicală nr.3 Mediaş.

Citește și: Un cunoscut dansator român a murit la Londra, la doar 31 de ani

În cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cei doi suspecţi cu privire la săvâşirea a nouă și, respectiv, opt infracțiuni de luare de mită. 

Astfel, în perioada iunie-octombrie 2023, cadrele medicale au primit sume de bani cuprinse între 500 de lei şi 2.000 lei, precum şi produse alimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile lor de serviciu, respectiv pentru obținerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodică a documentației de către persoanele care beneficiau de această pensie. 

În cursul zilei de astăzi, vor fi audiate mai multe persoane, ca urmare a punerii în executare a unor mandate de aducere emise de procurorul de caz.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul de caz a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupție Hunedoara, având şi suportul tehnic al DGA – Structura Centrală şi IGPR – Direcția Operațiuni Speciale. Acţiunea beneficiază şi de sprijinul luptătorilor din cadrul IPJ Sibiu – Serviciul Acțiuni Speciale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită