Web Analytics

DGA. Pădurar judecat pentru mită! Primea bani ca să nu vadă cum se fură lemne!

de | 7.09.2023 11:45 | Actualitate, Home

În august 2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus trimiterea în judecată a unui pădurar de la Ocolul Silvic RA Sebeș, județul Alba, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Citește și: Numărul cazurilor de cancer la vârste sub 50 de ani s-a dublat în ultimele decenii

Potrivit rechizitoriului, în luna iulie a anului trecut, pădurarul în cauză „a încheiat o înțelegere cu denunțătorul care a sesizat fapta la data de 6.6.2023, în baza căreia inculpatul a fost de acord să primească sume de bani periodic, pentru a nu își îndeplini atribuțiile de serviciu și a permite denunțătorului, singur sau însoțit de alte persoane, să sustragă material lemnos din pădurea administrată de inculpat, situată lângă localitatea Petrești – Sebeș, județul Alba. Astfel, în perioada aprilie-mai 2023, inculpatul a primit de la denunțător suma de 300 lire sterline, 200 euro și alte bunuri, în scopul menționat mai sus

La data de 29.06.2023, lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară emise de instanța competentă, la imobile aparținând inculpatului, ocazie cu care a fost ridicată suma de 4.400 de euro, sumă cu privire la care procurorul a propus confiscarea extinsă, întrucât probele administrate au conturat suspiciunea rezonabilă că banii provin din activitatea infracțională a inculpatului”.

La aceeași dată, procurorul a dispus măsura preventivă a controlului judiciar timp de 60  de zile, inculpatului fiindu-i interzisă exercitarea atribuțiilor privind paza și administrarea pădurii repartizate, măsura preventivă fiind menținută de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Alba.

Dosarul a fost constituit ca urmare a depunerii unui denunț penal la nivelul S.J.A. Alba, înaintat unității de parchet competente.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *