DGA Iași. Persoană trimisă în judecată pentru trafic de influență

de | 21.06.2022 15:02 | Actualitate

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (5 acte materiale).

 În fapt, în perioada cuprinsă între sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii aprilie 2021, inculpatul a pretins și primit de la o persoană, denunţător în cauză, în mai multe tranşe şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, suma de 6.000 euro, promiţându-i că va interveni pe lângă funcţionari de la Direcţia Fond Locativ din cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat a Primăriei Municipiului Iaşi, care să-i faciliteze atribuirea unei locuinţe sociale din fondul UAT Municipiul Iaşi şi, de asemenea, a pretins aceleiaşi persoane, în aceeaşi perioadă, suma de 1.500 euro, bani pe care i-a și primit, pentru a interveni pe lângă funcţionarii competenţi din cadrul Primăriei Iaşi care să radieze sancţiunile contravenţionale aplicate denunţătorului din baza de date a Primăriei Municipiului Iaşi.

Citește și: DGA Galați: Persoane trimise în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită

În cauză, la data de 18.05.2022, procurorul a dispus măsura reținerii pentru o perioada de 24 de ore şi a propus instanţei măsura arestului preventiv, însă instanța de judecată a dispus față de inculpat măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi cu propunerea de a fi menținută măsura preventivă în cauză. 

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.