Web Analytics

DGA Cluj: Luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu și fals intelectual. Doi agenți de poliție reținuți

de | 18.10.2021 19:03 | Actualitate, Dezvăluiri

La data de 15.10.2021, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj și în baza ordonanțelor de delegare, au desfășurat activități procedurale într-un dosar penal care vizează activitățile infracționale (luare de mită, abuz în serviciu în scopul obținerii unui folos necuvenit și fals intelectual) săvârșite de doi agenți de poliție din cadrul unei secții rurale de poliție din subordinea I.P.J. Cluj.

Citește și: FC Argeș e pe val. L-a bătut pe regele Hagi cu 2-1 și urcă pe locul 8

Astfel, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la sediul secției de poliție de care aparțin cei doi agenți de poliție, ulterior aceștia fiind conduși, în temeiul mandatelor de aducere, în fața procurorului de caz, în vederea audierii lor ca suspecți.

La aceeași dată, procurorul de caz a pus în mișcare acțiunea penală privind comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu în scopul obținerii unui folos necuvenit și fals intelectual, dispunând față de cei doi agenți de poliție măsura reținerii pentru 24 de ore.

La data de 16.10.2021, procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de unul dintre agenții de poliție, iar privitor la celălalt agent de poliție, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Citește și: Firma fostului primar de la Corbi, în ancheta Recorder / Virgil Baciu a pus cupru aurit de 3,2 milioane euro pe acoperişul Catedralei Mântuirii Neamului

În fapt, cei doi agenți de poliție, în perioada mai-octombrie a anului 2021, au pretins, au primit și au acceptat sume de bani, cuprinse între 200 și 500 de lei, de la persoane care au comis abateri la regimul rutier pe raza județului Cluj, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în mod corespunzător, respectiv neaplicarea sancțiunilor contravenționale și atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, cu prilejul întocmirii actelor de constatare a contravențiilor.

Activitățile de urmărire penală s-au desfășurat cu sprijinul de specialitate al lucrătorilor specializați din cadrul D.G.A – Direcția Anchete, I.G.P.R. – D.O.S. – B.O.S Cluj-Napoca și I.P.J. Cluj.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii