Web Analytics

Alina Gorghiu: „Am întrebat peste 100 de liceeni ce înseamnă Constituția pentru ei”

de | 8.12.2023 12:45 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Joi seară (7 decembrie), Alina Gorghiu, președinta PNL Argeș și ministră a Justiției, s-a aflat la Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” din Pitești, printre elevii și cadrele didactice care au primit-o cu un „Bun venit la Târgul Faptelor Bune!”.

Alina Gorghiu a întrebat peste 100 de liceeni ce înseamnă Constituția pentru ei.

Am vorbit cu ei despre legea noastră fundamentală și le-am oferit câte un exemplar din Constituția noastră.

Deși dreptul la fericire încă nu este prevăzut în Constituție, este un articol despre dreptul la învățătură și ei trebuie să știe despre asta pentru că îi privește în mod direct.

Astăzi, 8 decembrie, este #ziuaConstituției și este normal să vorbim în această perioadă mai mult despre drepturile și libertățile cetățenilor.

Facem tot ce putem pentru a promova educația juridică pentru tineri. Nu este un moft, este o necesitate.

M-am bucurat să aflu că liceul lor a derulat deja activități incluse în programul de educație juridică „Fii avocat în școala ta!”. Una dintre eleve mi-a spus că vrea să devină procuror și am încurajat-o să își urmeze acest vis.

Mulțumesc mult domnului director Marius Dobrin si doamnei director adjunct Irina Neagoe pentru primirea foarte frumoasă și întregului colectiv de profesori pentru dialogul foarte bun!” – a transmis Alina Gorghiu.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Se pare ca D-na Gorghiu nu intreaba pe cine trebuie… daca ar fi sa intrebam un judecator de la Curtea de Apel Pitesti, Constitutia Romaniei este o norma constitutionala subordonata normei administrative. Astazi, pentru acesti magistrati, infaptuirea justitiei nu se mai face in numele legii ci in numele actelor administrative emise de autoritatile publice locale. In speta pe care o cunosc, in concluzia magistratului, Presedintele Consiliului Judetean Arges poate legifera in Romania n asa fel incat norma administrativa este o norma speciala derogatorie de la dreptul comun :)))))….cata performanta, Dna Ministru!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *