Web Analytics

DGA Argeș: Activitate de prevenire

de | 21.05.2022 23:40 | Actualitate, Politica si Administratie

La inițiativa Consiliului Județean Argeș și în baza Protocolului de colaborare încheiat în anul 2021, între MAI – Direcția Generală Anticorupție și Consiliul Județean Argeș, ofițeri din cadrul Serviciul Județean Argeș au desfășurat, în data de 19.05.2022,  o activitate de prevenire anticorupție având ca scop conștientizarea consecințelor faptelor de corupție, formarea unei atitudini anticorupție și a unui comportament responsabil și proactiv de către cetățeni.

Citește și: Reportaj în iadul defrişărilor, la 1.700 m altitudine. Acum se replantează aici 100 ha de molid

La activitatea desfășurată la sediul Consiliului Județean Argeș au participat peste o sută de funcționari ai instituției menționate, iar tematica abordată a vizat aspecte referitoare la activitățile specifice Direcției Generale Anticorupție în domeniul educației pentru promovarea integrității, incompatibilitățile în rândul funcționarilor publici, infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane și infracțiunile împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene prevăzute de Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

Astfel, subiectele prezentate au urmărit obiectivul general nr. 2 ,,Reducerea impactului corupției asupra cetățenilor”, obiectivul specific nr. 3.2 ,,Extinderea culturii transparenței pentru o guvernare deschisă în administrația publică” și obiectivul specific nr. 4.3 ,,Creșterea integrității, reducerea vulnerabilităților și a riscurilor de corupție în administrația publică locală”, obiective din cadrul Strategiei Naționale Anticorupție 2021-2025.

Citește și: Deranjaţi că i-a criticat, procurorii cer de la Baroul Argeş capul avocatului Gh. Ionescu-John

De asemenea, au fost aduse în discuție aspecte referitoare la competențele legale ale D.G.A., infracțiuni de corupție prevăzute de Codul Penal și Legea 78/2000, modalități de sesizare a acestora și informarea cu privire la call center-ul anticorupție 0800.806.806, unde cetățenii pot sesiza infracțiunile de corupție de care iau la cunoștință.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE ARGEȘ

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *