Web Analytics

Dezvăluiri incendiare din Raportul Corpului de Control al Ministerului Apelor şi Pădurilor la Direcţia Silvică Argeş / Inspectorii de la minister cer ANI să verifice averea directorului Armand Chiriloiu

de | 8.01.2021 10:36 | Actualitate, Dezvăluiri

# Pentru anul fiscal 2014, declarația de avere consemnează economii în depozite și conturi bancare în valoare de aproximativ 126.642,25 euro, în vreme ce directorul Chiriloiu și ceilalți membri ai familiei au realizat venituri totale cumulate de… 34.972,45 euro!
La sfârșitul lunii octombrie 2020 s-a finalizat un raport incendiar al Corpului de Control al Ministerului Apelor și Pădurilor, semnat de directorul Lucian Mihail Mănoiu, ca urmare a unui control la Direcția Silvică Argeș. Documentul a fost trimis Regiei Naționale a Pădurilor, respectiv directorului general Teodor Țigan.

În raport se cere ANI să evalueze și ”posibila stare de incompatibilitate” a directorului Chiriloiu

Raportul, care are 214 file, cuprinde mai multe măsuri care trebuie luate la nivel de regie, de direcție, dar și propuneri privind transmiterea raportului către organele abilitate ale statului.
Una dintre aceste propuneri se referă la sesizarea Agenției Naționale de Integritate ”în vederea evaluării posibilei stări de incompatibilitate” a directorului Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu, precum și ”pentru evaluarea averii acestuia”. În raport se arată că Don Armando a deținut calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva și a declarat realizarea de venituri, între anii 2014-2016, din această activitate. Însă contractul colectiv de muncă încheiat între Romsilva și Federația Națională a Sindicatelor din Silvicultură- Silva pentru perioada 2015-2017 spune că respectiva calitate de angajat al Romsilva este incompatibilă cu aceea de administrator, membru al Consiliului de Administrație sau salariat al unei structuri de administrare a pădurilor care are activitate concurențială sau cu care are stabilite relații contractuale. De asemenea, dacă s-a creat un motiv de incompatibilitate, iar angajatul nu acționează pentru încetarea acestuia în termen de zece zile calendaristice de la data intervenirii cazului de incompatibilitate, după cercetarea disciplinară prealabilă, conducătorul unității va interveni la desfacerea contractului individual de muncă. Ceea ce nu s-a întâmplat în cazul lui Armand Chiriloiu. Așa că se propune transmiterea raportului către ANI.
În plus, este vizată și diferența între suma veniturilor (venituri din salarii, din cedarea folosinței bunurilor, înstrăinare de bunuri, inclusiv a celor către copii etc.) și averea acumulată prin conturi. De exemplu, în declarația de avere depusă și asumată chiar de titularul Armand Chiriloiu în 27 mai 2015 pentru anul fiscal 2014, apar economii în depozite și conturi bancare în valoare de aproximativ 126.642,25 euro și venituri realizate de el și de către ceilalți membri ai familiei de doar… 34.972,45 euro!
Citește și Raportul Corpului de Control o desfiinţează pe soţia şefului de la Silvic / Mii de kilometri nejustificaţi, făcuţi de Alina Chiriloiu cu maşina Direcţiei Silvice
Citește și Control de la minister care-l vizează pe Chiriloiu de la Direcţia Silvică
Citește și Ce se întâmplă, doctore? S-au pus procurorii pe gaşca veselă de la Păduri? / Dosar penal la Ocolul Silvic Piteşti. Protejatul lui Chiriloiu a fost trimis în judecată

Și Tiberiu Mirică de la Biroul Comercial și Achiziții e suspectat că s-ar afla în incompatibilitate

Tot într-o posibilă stare de incompatibilitate apare și Tiberiu Mirică, lider sindical, angajat al Direcției Silvice Argeș în funcția de inginer silvic în cadrul Biroului Comercial, Producție, Achiziții, Vânătoare-Investiții, care figurează pe o listă a persoanelor fizice care dețin atestate pentru proiectarea și/sau executarea lucrărilor de îmbunătățiri funciare din domeniul silvic. Potrivit corpului de control, nu au fost prezentate motivele pentru care conducerea Direcției Silvice Argeș nu a verificat sau a verificat selectiv aceste liste de atestate, aplicând sancțiuni numai anumitor salariați, și nu a prezentat documente din care să reiasă că salariatul Mirică ar fi fost cercetat disciplinar cu privire la această posibilă stare de incompatibilitate. „Apreciem că s-a acționat discreționar, neunitar, prin cercetarea disciplinară doar a anumitor salariați, potrivit Codului de Conduită Etică și Profesională al salariaților Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva” – au menționat membrii corpului de control.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. La puscarie cu el!

Ultimele articole