Web Analytics
scris miercuri, 13.11.2024

Dezvăluiri: Elena Lasconi a primit casă de la ANL, alături de nume grele ale „sistemului”

Elena Lasconi, candidată la preşedinţie din partea USR, a depus, în 1999, cerere pentru a beneficia de un apartament construit de stat. Tinerii nu aveau (și nici azi nu au) astfel de locuințe. Nu oricine poate spera la case de la Guvern. Totuşi, printre cei „aleşi” atunci, aflaţi pe o listă spectaculoasă, se regăsește și numele Elena Lasconi, dezvăluie lumeapolitica.ro.

Dezvăluiri: Elena Lasconi a primit casă de la ANL, alături de nume grele ale „sistemului”

Citește și: Continuă circul în procesul jafului forestier din instituţia lui Chiriloiu în care sunt implicaţi şeful de ocol Sorin Balaş şi tatăl secretarei Direcţiei Silvice!

Elena Lasconi era, în 1999, de patru ani jurnalistă la PRO TV, motiv pentru care se afla printre „stelele” care cereau casă de la stat cu bani puțini. Cererea indică și o altă anomalie. În 1999, declara un domiciliu în București pentru a obține casă. Tot atunci era și studentă la filiala din Hunedoara a Universității Ecologice – scriu cei de la stiripesurse.ro.

La mijlocul lui 1998, Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului anunța că în următorul an avea să înceapă operaționalizarea Agenției Naționale pentru Locuințe. Noua structură urma să acorde prioritate familiilor tinere. Acestea puteau primi locuințe construite de stat, cu anumite facilități. Metodologia de aplicare a Legii 152/1998 era clară: familiile tinere au prioritate la case. Solicitanții urmau să primească locuințe cu prețuri mici, rate la credite sub media pieței, terenuri pentru construire, scutiri de taxe și de impozite.

La scurt timp, tinerii cu cereri pentru case au luat cu asalt nou înființata ANL. Surpriza consta în numele „tinerilor” de pe lista ANL. Alături de puțin cunoscuta Elena Lasconi, acolo se regăseau ofițeri ai serviciilor secrete, politicieni, magistrați sau infractori.

Iată, conform stiripesurse.ro, principalele nume ale sistemului printre care se afla și cea care azi e candidată la funcția supremă în stat: Iulian Fota – consilierul militar al lui Traian Băsescu (avea 34 de ani când a depus cerere la ANL, iar de un an era șeful secției militare a misiunii României la NATO); Renate Webber – omul lui Soroș la curtea lui Traian Băsescu (era președinte al Fundației pentru o Societate Deschisă. Apoi consilier prezidențial pentru Traina Băsescu, europarlamentar din partea PNL și acum – Avocat al Poporului); Marian Hăpău – șeful serviciului de informații al Armatei (avea 37 de ani, era ofițer de contraspionaj militar și urma să fie avansat la gradul de general peste un deceniu și să preia șefia structurii de contrainformații a Armatei în 2009); Mădălina Fulga, de la SIE; Ana Hermina Iancu, judecătoarea care l-a condamnat pe Adrian Năstase și l-a scos, în 2009, președinte pe Traian Băsescu, în urma unor numărători controversate;  Ionel Marian Mândroc, ofițerul cu trafic de minore și implicare în dosarul lui Puiu Popoviciu; Bogdan Chirițioiu, actualul președinte al Consiliului Concurenței; Simona Maya Teodoriu, fost expert guvernamental (judecătoare la Curtea Constituțională).

Alte VIPURI de pe acea listă ANL le puteți afla citind AICI.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Nici PSD Argeş nu mai este ce a fost

PSD a câștigat matematic alegerile în Argeș, însă e departe de gloria și procentele de altădată. Realitatea scorului din teren e mascată într-un...

Din ediția tipărită

Elena Lasconi

De ce a votat Lasconi pe Mihai Bravu

Câmpulung, dragostea mea, nu a mai fost locul în care Elena Lasconi să voteze! De data aceasta, ținând cont de miza scrutinului, primărița de Muscel...