Web Analytics

Dezinfectanţii de la Spitalul Judeţean, luaţi la puricat

de | 24.05.2017 18:38 | Politica si Administratie

01 SpitalulJudeteanArgesÎn aceste zile, Direcţia de Sănătate Publică verifică dezinfectanţii utilizaţi la Spitalul Judeţean Argeş. Aceste controale fac parte dintr-o acţiune tematică a Ministerului Sănătăţii care vizează verificarea tuturor biocidelor folosite în unităţile sanitare argeşene. Controalele în cele 14 spitale din Argeş vor dura cel mai probabil până la finalul lunii mai, fiecare neconformitate descoperită urmând să fie transmisă imediat Ministerului Sănătăţii.
În cadrul acestor controale, inspectorii sanitari verifică fiecare spaţiu din spital, precum şi fiecare biocid găsit în unitatea sanitară, din care se recoltează probe. Un alt aspect verificat este şi modul în care cadrele medicale folosesc dezinfectanţii şi dacă sunt respectate instrucţiunile de utilizare de pe etichetă. Spitalul Judeţean Argeş a mai fost implicat într-un scandal legat de substanţele dezinfectante, în urmă cu un an, după ce s-a descoperit că folosea biocidele „apă chioară” de la producătorul autohton Hexi Pharma.
Între 2012 şi 2016, unitatea spitalicească a făcut achiziţii de aproape 11 miliarde lei vechi de la Hexi. În primăvara anului trecut, după izbucnirea scandalului dezinfectanţilor diluaţi, Spitalul Judeţean a stopat orice fel de achiziţii de la Hexi Pharma.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii