Web Analytics
scris marți, 05.03.2024

Detergenți contrafăcuți în supermarketurile din România

Fenomentul detergenților contrafăcuți a luat amploare în România. Producătorii români au declarat că autoritățile trebuie să caute soluții pentru că mulți clienți au cumpărat produse proaste din supermarketuri.

Detergenți contrafăcuți în supermarketurile din România

Citește și Exclusiv! Rechizitoriul tânărului care l-a omorât pe poliţistul local Condoruş Savaste

Detergeți contrafăcuți în România. Producătorii români consideră că autoritățile trebuie să fie mai atente la introducerea produselor în țară și a vânzărilor online, dar mai ales interzicerea vânzării produselor sub alt ambalaj decât cel al producătorilor.

Detergenți contrafăcuți în magazinele din România

Gili Boruz, fondatorul companiei Bozo, unul dintre principalii producători de detergenți din România, a declarat că multe produse contrafăcute au apărut în supermarketuri și că oamenii nu trebuie păcăliți.

„Cazul recent, de la Mureș, unde au produs detergent contrafăcut este doar un exemplu, un caz singular ieșit la suprafață, însă pot exista sau apărea în continuare cazuri de produse falsificate. Momentan nu sunt luate măsuri aspre care să stopeze acest fenomen. O soluție simplă și care ar reduce semnificativ numărul de potențiale cazuri și de produse contrafăcute este interzicerea reambalării produselor pentru vânzare.

Din acest motiv, multe produse contrafăcute ajung chiar pe raft în magazine, sub mărci cunoscute publicului, nu sunt doar vândute online sau ilegal sub diverse forme. Ar trebui o verificare mai amănunțită a intrării produselor în țară, a autenticității detergenților și a ambalării acestora. Până nu se iau măsuri stricte, fenomenul detergentului contrafăcut ia amploare și ‘murdărește’ România cu practici ilicite, dăunătoare tuturor: statului, producătorilor și vânzătorilor corecți, dar mai ales consumatorilor”, declară Gili Boruz, fondatorul companiei Bozo. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *