Web Analytics

Detenţie pe viaţă şi daune de 70.000 de euro pentru dubla crimă de la Mihăeşti

de | 17.02.2022 13:27 | Actualitate, Dezvăluiri

Practic, instanța de judecată a avut nevoie doar de un singur termen pentru a decide în cauza dublului omor comis în mai anul trecut de către Sever Ciobanu. O dovadă a faptului că lucrurile erau clare, actele procedurale întocmite de procurori au evidențiat dovezi în baza cărora judecătorii de la Tribunalul Argeș au dat sentința. Detenție pe viață a primit acuzatul pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat.

Fapta săvârșită pe 16 mai 2021 a șocat. Sever (Irinel) Ciobanu a fost prins în curtea unei biserici din comuna Mihăești, în timp ce încerca să se mutileze cu cuțitul cu care omorâse două persoane. Brumaru N.A., un adolescent în vârstă de 15 ani, și Stricatu (fostă Brumaru) Ramona, mama sa, în vârstă de 38 de ani, au fost victime ale furiei lui Sever Ciobanu, fost concubin al femeii ucise. Ucigașul, de fel din comuna Cetățeni, avusese o relație de concubinaj cu Ramona după ce divorțase, doar că legătura nu a ținut, iar femeia își găsise un alt partener în comuna Mihăești, sat Rudeni, în zona Geabelea. Ciobanu nu a suportat ideea, a ajuns și la o emisiune televizată, în care a amenințat-o pe fosta concubină, iar răzbunarea lui a fost pusă în practică cu furie și multe lovituri de cuțit.

Citește și DNA îşi contrazice propria cercetare în Dosarul Publitrans

Ucigașul nu are voie să comunice cu familiile victimelor

Patru persoane s-au constituit părți civile în procesul de omor, inclusiv tatăl natural al adolescentului ucis, însă instanța a acceptat o singură cerere, acordând 70.000 de euro daune morale. Pe de altă parte, criminalul a primit și interdicția de a comunica în vreun fel cu membrii familiilor celor uciși și este obligat să urmeze tratament medical pentru tulburare mixtă de personalitate predominant instabil-impulsivă. Arma crimei a fost confiscată: un briceag cu ramă rabatabilă având lungimea tăișului de 7 cm. Ca și în alte spețe de acest fel, s-a dispus prelevarea probelor biologice de la inculpat, în vederea adăugării profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Instanța a prelungit starea de arest preventiv a lui Ciobanu, o măsură luată în condițiile în care condamnarea la închisoare a fost dată în primă instanță, nefiind definitivă. Apel se va putea face în termen de zece zile de la comunicarea hotărârii.
Acuzatul fusese arestat imediat după comiterea dublei crime, pe 17 mai, la o zi după ce fusese reținut preventiv. În timp, măsura arestului a fost prelungită. O perioadă, Ciobanu s-a aflat în Spitalul Penitenciar, după ce se rănise cu arma crimei și se infectase cu noul coronavirus.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Constantin Cotimanis: „Nu amestecăm manageriatul. Oi fi eu nepriceput, dar nu sunt hoţ!”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *