Web Analytics

Despre viitorul Europei, cu Europe Direct Argeş

de | 14.02.2018 16:42 | Cultură

9 europe02Bibliotecile au menirea de a informa populația, dar și obligația morală de a o face corect și complet. În acest sens, încă din anul 2009, Centrul EUROPE DIRECT Argeș s-a străduit să aducă informația europeană mai aproape de cetățenii județului, din dorința de a le forma acestora reflexul de a înţelege oportunităţile pe care le-au dobândit odată cu integrarea în Uniunea Europeană.

Un nou proiect a fost câștigat, recent, de Centrul Europe Direct Argeș din Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”. Proiectul se va desfășura în perioada 2018-2020. El se alătură Reţelei Centrelor de Informare Europe Direct, prin intermediul lui se va asigura accesul cetăţenilor argeșeni la servicii specifice de informare și asistenţă pe teme europene.
Rememorând timpul parcurs împreună, de-a lungul celor zece ani de activitate, ne amintim cu plăcere activitățile și evenimentele desfășurate, printre care: Zoom pe Europa – dezvoltarea abilităților tinerilor în lucrul cu obiecte digitale, public speaking, scriere creativă, în contextul cunoașterii noilor programme Erasmus+ și Erasmus Mundi; Euro-contacte – promovarea serviciilor de informare și asistență ale UE, în mediul rural și urban din Argeș, în scopul cunoașterii drepturilor de cetățeni europeni;   Connecting (social) start-ups – cum sa devii antreprenor în epoca web 5.0 – ateliere de lucru dedicate ecosistemului start-up-urilor sociale, seminarii, conferințe, dezbateri ce au abordat teme dintre cele mai diverse – responsabilitatea socială, strategia Europa 2020, Agenda digitală sau multiculturalitatea și diversitatea culturală a spațiului comunitar, în contextul promovării valorilor europene.

O nouă serie de întâlniri în mediul rural

9 europe01În anul 2017, ne-am bucurat s-o avem alături de noi pe doamna ambasador Angela Cristea, Șef al Reprezentanței Comisiei Europene în România, în cadrul conferinței regionale Succesul e… molipsitor. Un eveniment cald și deosebit a fost și Swedish Dads, realizat în colaborare cu Ambasada Suediei și Centrul Filia, despre egalitatea de gen și posibilitatea construirii unei societăți incluzive, în care diferențele să fie valorificate și nu ierarhizate.
Și pentru că o perspectivă frumoasă în realizarea de acțiuni se prefigurează în următorii ani, vă anunțăm deschiderea evenimentelor cu seria de întâlniri din mediul rural, în localitățile Merișani, Bradu, Mușătești și Vedea, întâlniri derulate sub genericul Despre viitorul Europei. Vom vorbi despre schimbările ce vor avea loc la nivelul întregii Europe, despre factorii ce influențează sau determină dezvoltarea Uniunii Europene, despre cele șase scenarii pe care Președintele Comisiei Europene le-a propus în Cartea Albă privind viitorul Europei. Vom aduna gânduri, idei, reflecții proprii despre direcția în care ar trebui sa meargă Europa în următorii ani.
Vă așteptăm alături de noi, pentru a ne transmite opiniile dumneavoastră sau pentru a afla informații despre acțiunile viitoare, contactându-ne la www.edarges.ro

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii