Web Analytics
scris miercuri, 03.07.2024

Despre cum taie Gentea pădurea şi Pinocchio o salvează

Poate că e de la căldura asta, nu știu. Sau poate că e un sindrom postelectoral, o beție rămasă nedreasă după alegerile care le-au dat unora senzații euforice. Altfel nu-mi explic de ce s-a întâmplat tot circul ăsta deodată: politicianul se ceartă cu ziaristul și viceversa, ziaristul se ceartă cu ziaristul, prefectul liberal se ceartă cu primarii pesediști, sub pretextul grijii subite față de nevoile cetățeanului și, firește, politicianul se ceartă cu adversarul, care, culmea, pe hârtie nu e adversar, e coleg de alianță.

Despre cum taie Gentea pădurea şi Pinocchio o salvează

Săptămâna trecută, de exemplu, consilierii peneliști s-au întrecut pe ei înșiși, ca să zicem așa, în intenția a duce în derizoriu o ședință a plenului local, care – ce să vezi?! – se întrunește, de regulă, o dată pe lună ca să hotărască în interes public. Cu patru ani în urmă, când Cristian Gentea câștigase primul său mandat, liberalii și useriștii, majoritari, îi blocau la primele ședințele toate proiectele importante, așa ca să-i arate edilului pesedist cine e șefu’. Acum, când primarul pesedist a obținut al doilea mandat, dar mai are și câteva luni din primul, tot liberalii, deși înjumătățiți și fără useriști, votează din nou precum Gică Contra, de zici că șefu’ lor e deja pe liste la parlamentare.

E bine, e sănătos pentru o democrație să existe opoziție, am zis-o întotdeauna. Dar opoziția să fie făcută temeinic, în interesul cetățeanului, nu sucită, mințită, în interes personal sau de grup. La ședința plenului local de săptămâna trecută, cum spuneam, peneliștii s-au abținut de la majoritatea proiectelor de investiții. Pentru cine nu știe, abținerea înseamnă a fi împotrivă, aparent într-o formă mai elegantă. S-au abținut inclusiv în a vota transferul unei bucăți de teren, de vreo 200 mp, de la Silvic la Primărie, condiție esențială pentru ca municipalitatea să poată repara un canal pluvial, vechi de 80-100 de ani, astfel încât strada Trivale, lângă schit, să nu se prăbușească.

Bolta de sub stradă e deja prăbușită, acolo, dedesubt, s-a creat și un fel de lac, așa că pericolul e iminent mai ales pentru copiii aflați în trecere prin zonă. E nevoie, deci, de un tub nou introdus în interior pe lungimea canalului, de un șanț, de câteva lucrări. Peneliștii știu cu siguranță despre ce e vorba, că e pentru cetățeni, dar mai bine să saboteze activitatea Primăriei și a Consiliului Local – cum direct ne-o spune consilierul Tiberiu Irimia – mai bine s-o dea p-aia că taie Gentea pădurea, că ține la lumea credulă. Pentru astfel de vorbe rostogolite în campania electorală, unii îi spun fostului candidat Mihai Coteț, cu eleganță, Pinocchio. Cum așa? Un urmaș al Brătienilor cu nasul mare?!

Citește și Alegerile au trecut, mizeriile din campanie au lăsat urme. Cristian Gentea: „S-au dus din casă în casă să spună că tai cu totul Pădurea Trivale”

Citește și Comoara de la Arhive. Gentea a descoperit alte 165 ha de pădure-parc în Trivale!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită