Web Analytics

Deși nu toți sufereau de afecțiuni care să necesite asistență medicală de urgență, sute de pacienți au luat cu asalt Spitalul Județean

de | 10.06.2020 15:49 | Actualitate


Deși e stare de alertă, 480 de pacienţi s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Pitești în minivacanţa de Rusalii. Dintre aceştia, 122 au rămas internați.
Sâmbătă, pe 6 iunie, s-au adresat personalului medical din cadrul UPU 156 de pacienți, duminică – 134 de bolnavi, iar luni, în a doua zi de Rusalii, numărul acestora a crescut, ajungând la 190 de cazuri.
Din totalul prezentărilor în UPU, în perioada 6-8 iunie 2020, pe lângă cazurile care necesitau îngrijire de urgență (ex: accidente vasculare cerebrale- 14 cazuri; victime ale accidentelor rutiere – 5 cazuri; colici abdominale – 8 cazuri; colici biliare – 2 cazuri; plăgi prin mușcătură de câine – 4 cazuri), au cerut ajutorul specialiștilor și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol (atac de panică, dop de cerumen, otită externă veche, dermatită).

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii