Web Analytics

Deşi condamnat, patronul de la „Manolo Auto Zob” operează patru trasee judeţene

de | 14.06.2018 10:53 | Actualitate

3 ManoleSăptămâna trecută, Curtea de Apel Pitești a dat sentința definitivă în procesul accidentului petrecut în urmă cu mai bine de șase ani, pe 26 aprilie 2012, pe DN 73D, în apropiere de Mioveni, când un autobuz aparținând societății Manolo Auto Zob SRL Curtea de Argeş, ce transporta 49 de muncitoare de la o societate din Mărăcineni, s-a răsturnat într-o curbă, zeci de persoane fiind rănite. Marin Manole, patronul firmei SC Manolo Auto Zob SRL, a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru vătămare corporală din culpă, iar agentul de asigurări Darius Zărnescu a primit un avertisment. Firma asiguratoare, Asirom Vienna Insurance, trebuie să plătească daune totale de 450.000 de euro către patru dintre persoanele rănite în accidentul din 2012. Inițial, Judecătoria Pitești îl achitase în februarie a.c. pe patronul de la Manolo Auto Zob.

Una dintre victime a suferit fractură craniană și a stat două luni în spital

Cea mai grav afectată în urma accidentului a fost Ionica Bărăgău, care, în urma nefericitului eveniment, a fost încadrată în gradul III de invaliditate și a primit, de la Casa Județeană de Pensii, decizie medicală asupra capacității de muncă. Femeia a suferit o fractură de boltă craniană și o leziune traumatică a ochiului și orbitei, care i-au pus viața în pericol și a necesitat 50 de zile de îngrijiri medicale. Ea a declarat că s-a urcat în autobuz pe ultimul rând de scaune, iar în momentul când a trecut pasarela, a auzit o persoană țipând: „Să ne ținem, că facem accident”. Din acel moment nu-și mai amintește ce i s-a întâmplat, ci doar că s-a trezit la spital, după câteva zile.

Care sunt traseele pe care mai operează firma lui Marin Manole

Firma Manolo Auto Zob mai operează la ora actuală curse pe patru trasee. Este vorba de Curtea de Argeș-Tigveni-Sălătrucu; Curtea de Argeș-Tigveni-Cărpeniș; Curtea de Argeș-Tigveni-Urluești; Domnești-Pietroșani-Gănești. Manolo Auto Zob mai are o licență specială de la CJ Argeș pentru transport copii pe ruta Pitești-Păuleasca. Până anul trecut a mai operat pe Pitești-Mărăcineni-Micești și Pitești-Micești-Păuleasca, dar s-a numărat printre cei 11 operatori ce au pierdut licențele în urma scandalului privind transportul metropolitan de călători.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii