Web Analytics

Deși are cărbune la discreție, Valea Jiului se chinuie de șase ani să își reabiliteze sistemul centralizat de încălzire cu fonduri europene

de | 3.01.2019 16:09 | Actualitate

Locuitorii din Valea Jiului se încălzesc cu centrale pe gaz sau lemn, în ciuda faptului că stau, practic, pe un munte de cărbune. Sistemul centralizat de încălzire nu a mai fost reabilitat din comunism, motiv pentru care s-a produs debranșarea majorității orașelor deservite de Magistrala Termocentralei Paroșeni. Singurele încă rămase în sistem mai sunt orașele Vulcan și Petroșani. Aici, autoritățile locale încearcă de șase ani să înființeze o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară cu care să acceseze fonduri europene pentru a-și reabilita sistemul centralizat de încălzire, însă nu au avut șanse de succes până în acest moment.

Citește tot articolul pe:   Gazeta de Dimineață

Articol realizat pentru www.PressHub.ro/BaniEuropeni de  Gazeta de Dimineață, în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii