Web Analytics
scris joi, 11.04.2024

Desfiinţarea Asociaţiei Filateliştilor Argeş şi Simfonia Lalelelor

În anii 80, la Pitești, de la ediția a III-a, într-un spațiu din gangul de la Casa Cărții (destinat acum taxelor și impozitelor), și-a desfășurat activitatea Asociația Filateliștilor Argeș. Aceasta era condusă de un librar, I. Bădescu, și avea un scop principal: editarea, în fiecare an, prin ROMFILATELIA din care făcea parte, de cărți poștale și plicuri care să scoată în efidență frumusețea și unicitatea SIMFONIEI LALELELOR de la Pitești. Se identificau o clădire reprezentativă, un spațiu reprezentativ, se stilizau lalele.

Desfiinţarea Asociaţiei Filateliştilor Argeş şi Simfonia Lalelelor

Se scotea la concurs un fotograf (câștiga Ion Maican). Marele avantaj era că aceste cărți poștale erau puse în vânzare, în întreaga țară, în tiraj de masă (peste 100.000 de exemplare și erau folosite de către populație, nu aveau un caracter strict propagandistic).
Modeștii și discreții filateliști piteșteni făceau demersurile necesare și, astfel, au apărut patru plicuri, 10 cărți poștale și 10 timbre cu SIMFONIA LALELELOR.
După 1990 s-au răcit relațiile cu ROMFILATELIA, iar Asociația Filateliștilor Argeș a dispărut. În 2007 a mai fost editat un set de cărți poștale (10 la număr, 9 puse în circulație). În 2017, pe cont propriu, ROMFILATELIA a editat o emisiune de mărci poștale dedicate Orașului Lalelelor.

Citește și Semnal editorial. „O lume frumoasă, frumoasă…”, de Maria Chirtoacă

Citește și Epigramistul Nelu Vişan – incinerat

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *