Web Analytics

DEROGARE LA VÂNĂTOARE PENTRU DOI URȘI PERICULOȘI DIN ARGEȘ!

de | 15.07.2020 09:34 | Actualitate

Urșii continuă să facă prăpăd în gospodăriile din nordul județului

Direcţia Silvică Argeş a primit derogare pentru a captura doi urşi din județ, unul dintrei ei află pe fondul de vânătoare Corbi şi altul la Arefu.

Primul dintre ei a fost deja împuşcat în zona Cabanei Bahna (Nucşoara – Fondul Corbi), iar pentru cel de-al doilea din localitatea Arefu au loc în fiecare zi acţiuni ale angajaţilor silvici. Potrivit informaţiilor oferite de conducerea Direcției Silvice Argeș, se urmăreşte împuşcarea animalelor care fac pagube în gospodării sau care pun în pericol viaţa argeșenilor.

În cazul ursului deja împuşcat, acesta a intrat în curtea Cabanei Bahna şi a omorât câteva animale domestice. Potrivit unor informații transmise de conducerea Direcţiei Silvice Argeş, pe raza judeţului există 1.191 de urşi, deşi efectivul optim ar trebui să fie de doar 279.

Numai pe cele 6 fonduri ale Direcţiei Silvice există 311 urşi, deşi ar trebui să fie doar 110.  Cum autorizaţiile de recoltat urşi sunt foarte greu de obţinut, împuşcarea acestora se face „calculat” şi nu la întâmplare, cu scopul precis de a fi împuşcate exemplarele care creează cele mai mari probleme.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii