Web Analytics

Deputatul Simona Bucura-Oprescu: „Unităţile administrativ-teritoriale pot solicita, în cursul acestui an, împrumuturi în condiţii favorabile de la Trezoreria Statului!”

de | 27.04.2023 13:10 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Deputatul Simona Bucura-Oprescu a transmis că UAT-urile pot beneficia de împrumuturi de la Trezoreria Statului, pentru cofinanțarea proiectelor europene. „Unitățile administrativ-teritoriale pot solicita, în cursul acestui an, împrumuturi în condiții favorabile de la Trezoreria Statului! Împrumuturile se fac pentru asigurarea cofinanțării proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile, inclusiv pentru finanțarea cheltuielilor neeligibile asociate proiectelor. Dobânda este ROBOR la 3 luni comunicată de Banca Națională a României în ultima zi lucrătoare a lunii anterioare autorizării împrumutului, la care se adaugă o marjă în funcție de scadența împrumuturilor.

Pentru a asigura acces la împrumuturi și pentru localitățile mai mici, sunt prevăzute plafoane în funcție de mărimea localităților. Astfel, consiliile județene, dar și municipiile reședință de județ vor putea contracta cel mult 7,5 milioane de lei, celelalte municipii 4 milioane, orașele 2 milioane, iar comunele 1,5 milioane de lei. Termenul limită de depunere la administrațiile județene ale finanțelor publice a documentelor necesare pentru a fi transmise Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale este 1 august 2023”, a transmis deputatul Simona Bucura-Oprescu.
M.S.

Citește și Deputatul Simona Bucura-Oprescu: „Susținem învățământul pedagogic din Câmpulung și din România!”

Citește și Deputatul Simona Bucura-Oprescu: „Interesul public şi interesul câmpulungenilor sunt mai presus de interesele politice!”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *