Web Analytics
scris joi, 09.06.2022

Deputatul Simona Bucura-Oprescu: „Proiectul de lege privind zonele metropolitane a fost adoptat de Guvern”

Deputatul Simona Bucura-Oprescu a transmis că a fost finalizat proiectul legat de zonele metropolitane, care va intra în dezbatere.
„Proiectul de lege privind zonele metropolitane a fost adoptat de Guvern și merge la dezbaterea și votul Parlamentului, stabilind un regim legal clar pentru înființarea și funcționarea acestora. În esență, zonele metropolitane vor avea ca scop dezvoltarea coerentă și durabilă a ariilor teritoriale urbane și rurale integrate din proximitatea Capitalei, a municipiilor reședință de județ și a altor municipii decât reședințele de județ. În cadrul acestora se vor crea relații reciproce în domeniile transport, economic, social, cultural și infrastructură edilitară.

Deputatul Simona Bucura-Oprescu: „Proiectul de lege privind zonele metropolitane a fost adoptat de Guvern”

Citește și Bani cât voturi! Anul trecut, PSD Argeş a adunat din cotizaţii mai mult decât PNL, USR şi PRO România la un loc

Anumite localități se vor putea asocia în zone metropolitane (cu precizarea că o localitate va putea face parte dintr-o singură zonă metropolitană). Bucureștiul se va putea asocia cu localitățile din județul Ilfov; municipiile reședință de județ se vor putea asocia cu localitățile învecinate cu care au hotare comune; alte municipii decât reședințele de județ se vor putea asocia cu localitățile învecinate cu care au hotare comune.
Fiecare zonă metropolitană va avea organe proprii de conducere – adunarea generală (în care primarii reprezintă localitățile asociate), consiliul director (cel care va pune în executare hotărârile adunării generale) și comisia de cenzori (formată din contabili autorizați sau experți contabili).

Asocierea în zone metropolitane va fi pur voluntară, iar zonele metropolitane deja existente vor putea să-și păstreze delimitarea actuală. Proiectul este legat de obiectivele asumate de România prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a transmis deputatul PSD Simona Bucura-Oprescu.
M.S.

Citește și Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeș: “Competențele privind Sănătatea sunt exercitate, cum e și firesc, de Ministerul Sănătății”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită