Web Analytics

Deputatul Simona Bucura Oprescu: „Este nevoie de măsuri concrete pentru sprijinirea familiilor din Argeş şi implicit pentru creşterea natalităţii”

de | 6.04.2016 16:58 | Politica si Administratie

Deputatul de Mioveni al PSD Simona Bucura Oprescu anunţă că „Legea mamelor” (co-iniţiată, susţinută, completată şi votată de deputaţi şi senatori ai Grupului Parlamentar al PSD) a fost adoptată de Camera Deputaţilor. Aceasta modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, urmărindu-se îmbunătăţirea cadrului normativ pentru asigurarea unui sprijin real în vederea creşterii şi îngrijirii copiilor.
„Modificarea legislaţiei era necesară în contextul în care declinul demografic este tot mai evident, iar problemele sociale care decurg de aici vor afecta România mai ales în viitorul apropiat. Dacă privim numai luna ianuarie a anului în curs, vedem că evoluţia fenomenelor demografice a fost caracterizată în Argeş de scăderea, faţă de luna precedentă, a natalităţii cu 12,4% (418 născuţi-vii înregistraţi faţă de 477 născuţi-vii înregistraţi în luna decembrie 2015) şi creşterea mortalităţii generale cu 11,8% (701 decese înregistrate faţă de 627 persoane decedate înregistrate în luna decembrie 2015). Comparativ cu luna ianuarie 2015, numărul de născuţi-vii înregistraţi a scăzut cu 19 cazuri (-4,3%), numărul deceselor majorându-se cu un caz (+0,1%). Sporul natural rezultat din agregarea fenomenelor de natalitate şi mortalitate din luna ianuarie a.c. a fost negativ. Aşadar, este nevoie de măsuri concrete pentru sprijinirea familiilor, iar cea prezentă nu face excepţie”, afirmă Simona Bucura Oprescu. D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii