Web Analytics

Deputatul Simona Bucura-Oprescu: „De la 1 ianuarie, toate pensiile vor creşte cu un procent de 12,5%”

de | 1.12.2022 13:10 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu a transmis un comunicat de presă despre sprijinul financiar care va fi acordat mai multor categorii de persoane.
„În ultimele săptămâni s-a discutat foarte mult despre procente și cifre, dar mai puțin despre viața oamenilor. Pentru PSD nu a fost niciodată vorba de cifre sau procente, ci despre oameni și despre ceea ce au ei nevoie acum. Despre echitate, despre a-i ajuta pe cei care au nevoie cel mai mult. Majorarea pensiilor trebuie făcută diferențiat, sprijinindu-i mai mult pe cei care au pensii mai mici. Am fost consecvenți și am reușit să-i convingem și pe partenerii de Coaliție de justețea propunerii PSD. Astfel, de la 1 ianuarie, toate pensiile vor crește cu un procent de 12,5%, respectiv punctul de pensie va fi de 1.784 de lei.

Citește și Simona Bucura Oprescu: Fonduri pentru dezvoltarea durabilă a localităţilor prin investiţii în infrastructura locală

Totodată, vom continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii sub 3.000 lei, astfel: 1000 de lei până în 1.500 de lei, 800 de lei până în 2.000 de lei și 600 de lei până în 3.000 de lei. Acest sprijin va fi împărțit în două tranșe pe parcursul anului 2023.
De asemenea, se va acorda un sprijin de 1.400 de lei împărțit în două tranșe semestriale ca sprijin pentru plata facturilor la energie pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani și care au pensii mai mici de 2.000 de lei.
În plus, persoanele cu venituri de până la 1.700 de lei vor primi carduri pentru alimente în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului 2023. În ceea ce privește protejarea persoanelor cu handicap, se va acorda cea de-a 13-a indemnizație.
Totodată, se va actualiza cu rata inflației indemnizația pentru veteranii și văduvele de război – aceste indemnizații fiind înghețate din anul 2018, creșterea fiind de aproximativ 30%”,
a transmis deputatul Simona Bucura-Oprescu.

Citește și Simona Bucura Oprescu: „Centre de colectare a deșeurilor, finanțate prin PNRR”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *