Deputatul Remus Mihalcea: „PSD a obţinut o victorie majoră în lupta pentru menţinerea şcolilor deschise”

de | 7.10.2021 12:40 | Actualitate, Politica si Administratie

Deputatul PSD Remus Mihalcea a transmis un comunicat de presă despre testarea periodică în școli, în locul închiderii unităților în funcție de rata de incidență.
„PSD a obținut o victorie majoră în lupta pentru menținerea școlilor deschise, în condiții de siguranță pentru elevi și profesori.
După luni întregi de presiune continuă asupra decidenților din Educație și Sănătate, Guvernul a acceptat, în sfârșit, propunerea PSD de a renunța la închiderea unităților de învățământ în funcție de rata de incidență și de a asigura, în schimb, testarea periodică a elevilor pentru a preveni apariția focarelor COVID.

Pragul de incidență de 6 la mie pentru închiderea școlilor este doar o convenție arbitrară, care nu poate justifica închiderea școlilor în care nu există niciun caz de COVID-19.
PSD consideră că Guvernul are obligația de a implementa rapid ceea ce nu a făcut în vacanța de vară, respectiv să organizeze testarea periodică în școli, inclusiv prin utilizarea testelor COVID non-invazive, care, chiar dacă nu sunt încă omologate la nivelul Uniunii Europene, sunt folosite pe scară largă de multe state membre pentru testarea frecventă a elevilor”, a transmis deputatul Remus Mihalcea într-un comunicat de presă.
M.S.

Citește și PSD demarează campania “Jos Facturile”, privind strângerea de semnături pentru plafonarea facturilor la energie și gaze

Citește și Partidul lui Liviu Dragnea şi-a găsit şef pe Argeş: Dorin Mărăşoiu, fostul vice al CJ din partea PSD

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii