Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu: „Pentru Tudor Pendiuc sunt poate unicul sau printre puţinii lui prieteni. E important ca el să revină în funcţie”

de | 19.08.2015 20:35 | Actualitate

# Sunteți perceput drept cel mai apropiat pesedist de Tudor Pendiuc, colegul care a ținut  permanent legătura cu el în cele aproape  nouă luni de arest preventiv. De aceea vă întreb cât de oportună este o revenire în funcția de primar, ținând cont și de problemele de sănătate pe care susține că le are?
– E o întrebare aiurea, dacă e oportun sau nu e oportun să revină un primar în funcție. El a fost suspendat pe perioada cât a fost în arestul ăsta abuziv. Atâta timp cât s-a întors și nu este prevăzut de controlul judicar, sub nicio formă, ca să nu se prezinte la Primărie, sigur că Tudor Pendiuc, prietenul meu, trebuie să se prezinte la Primărie. Nici un om nu este perfect sănătos, poate așa, pe la 20 de ani, dar în rest fiecare om are câte o problemă, ba îl doare stomacul, ba are probleme cu rinichii, dar îți exerciți în continuare funcția. Nu cred că problemele de sănătate pe care le are Tudor Pendiuc l-au împiedicat până acum să-și facă treaba, pentru că respectivele probleme nu le are de acum, le avea și când era primar. Nu-l împiedică absolut nimic să-și continue funcția și eu cred că este deosebit de important ca el să revină în funcție. Așa că nu se pune problema de oportunitate, dacă e bine să se întoarcă sau nu la primărie.
# Ați stat de vorbă cu primarul Pendiuc, de când a fost eliberat din arest?
– Nu m-am întâlnit cu el, dar am vorbit telefonic. Eu am vorbit pe tot parcursul celor nouă luni, din două în două zile, cu el la telefon. Era normal să stea în sânul familiei un timp, să se liniștească. O să mă văd cu el probabil în zilele următoare. Și-a văzut și el nepotul, și-a văzut familia. Cred că oricare dintre noi așa ar face în primul rând. Pentru el, pentru Tudor Pendiuc, sunt poate unicul sau printre puținii lui prieteni. L-am întrebat cum se simte, dacă e în regulă, i-am spus că vreau să îl văd. Mi-a spus că ne auzim zilele acestea și că o să ne vedem cu siguranță.

„El va hotărî dacă va mai candida la primărie sau merge în Parlament”

# Credeți că își dorește să candideze pentru un nou mandat la Primăria Pitești?
– E prematur să discutăm chestia asta. Eu personal îmi doresc să candideze de câte ori vrea. Însă este opțiunea lui, el hotărește. Chiar dacă prietenii spun într-un fel, tot el va hotărî. Fie că va candida la Primărie sau merge în Parlament sau oriunde își dorește, eu voi fi alături de el.
# Din punct de vedere al problemelor de sănătate avute pe parcursul acestor luni de arest, care este starea sa de spirit?
– E ok. El este un om puternic având în vedere că, timp de nouă luni de zile, a fost supus la tot feluri de presiuni acolo și el a rezistat. E în continuare în regulă. Eu l-am văzut puternic și când am fost să îl vizitez.
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii